Så fick Margaux sitt drömkök med hjälp av Marbodal RE:NEW

Istället för att riva ut det gamla köket gjorde influencern Margaux Dietz en smart och hållbar köksrenovering för ett ljust och stilrent intryck. Och resultatet blev över förväntan. – Jag blir lugn varje gång jag går in i köket, säger hon.
Köksmodell
Arkitekt plus Sand
Bänkskiva
Terazzo

Ett kök är en samlingsplats och en viktig del av hemmet. För influencern Margaux Dietz betyder rummet extra mycket. Det är inte bara en plats där hon fixar frukost till sonen Arnold eller lagar mat – det är också ett rum för umgänge.

– För min del är köket hjärtat i lägenheten och platsen där vi samlas när jag har gäster hemma, säger hon.

När Margaux flyttade in i sin nya lägenhet på 152 kvadratmeter i Stockholm var det dags att börja inreda. Med en härlig takterass, vackra takbjälkar i trä, kakelugn, snedtak och stora fönsterpartier fanns det stor potential att skapa drömhemmet. Marbodalköket som fanns i lägenheten hade lite skavanker på luckorna, men framför allt ville Margaux ta ned överskåpen för att låta takhöjden och de vackra bjälkarna hamna i fokus.

– Jag kände att köket inte gav den varma och mjuka känslan som jag ville ha. Därför bestämde jag mig för att uppdatera det för att få en ljusare och härligare känsla.

Så här såg Margauxs kök ut innan renovering.

En ny fräsch bänkskiva och ljusa luckor var bland annat något som Margaux önskade. Färgskalan skulle gå i mjuka kulörer och skapa en harmoni för att kunna landa och hämta ny energi. Inspirationen till det nya köket fann kreatören, inte helt oväntat, bland annat på sociala medier.

– Jag gillar helheten av att det är ljust, fräscht och att rummet har en naturlig känsla. Jag blir lugn varje gång jag går in i köket, säger Margaux.

Med hjälp av Marbodals nya tjänst RE:NEW luckbyte, kunde de gamla köksstommarna vara kvar, men stora delar av köket fick ett helt nytt liv. Processen var smidig och enkel, dessutom sparade hon både tid och pengar. Resultatet blev ett modernt och lyxigt kök i sandfärgade toner med detaljer i krom.

Läs mer om Marbodal RE:NEW

Jag är 100 procent nöjd! Och ser verkligen fram emot att bjuda hit mina nära och kära. Det här är trots allt ett av de viktigaste rummen i min lägenhet.
Margaux Dietz

Vad har du för tips om man ska renovera sitt kök?

– Leta inspiration och ta hjälp av en bra köksdesigner, och gå inte bananas med olika färger!

Vad är det bästa med ditt nya kök?

– Att det känns ljust, fräscht och inspirerar mig till mycket matlagning för mig och min familj framöver.

Vad lagar du helst om du har en middagsbjudning på helgen?

– En härlig och god pasta! Helst Arrabiata med en klick mozzarella och basilika.

 

Boka luckbytesmöte med en köksdesigner

Om det här köketVem bor här?

Margaux Dietz
Youtuber, influencer, bloggare, författare och programledare.

Var?

Vasastaden, Stockholm

Vilken planlösning används

Vinkelkök med köksö