Mysigt och ombonat i Jessica och Jimmys kök

Marbodal Hemma hos - Jessica och Jimmy Med hemarbete och längtan efter ett ljust och ombonat kök gjorde Jessica och Jimmy slag i saken och påbörjade sin köksrenovering. De valde luckan Fagerö i färgen Tall ur Marbodals nya färgkollektion Jordnära. Låt dig inspireras av deras köksresa samt ta del av Mattias, Marbodals köksdesigner, tips och råd på vägen.
Köksmodell
Fagerö Tall
Bänkskiva
Kvartskomposit Bianco Drift
Marbodal Hemma hos - Jessica och Jimmy

Vi har åkt till Danderyd norr om Stockholm för att hälsa på hos Jimmy och Jessica, som just har fått sitt Marbodalkök i den nya färgen Tall installerat.

”Vi hade länge funderat på att renovera köket och i och med Corona och hemarbete så kändes det som ett bra läge för att kunna vara mer på plats och vara tillgänglig”, berättar Jessica. ”Anledningen till att vi valde ett kök från just Marbodal var att en vän till oss hade fått hjälp av en kunnig och proffsig köksdesginer på Marbodal”, fortsätter Jessica.

Köket känns ljust och luftigt samtidigt som det är varmt och ombonat. Ett underbart ljus flödar in i köket från alla väderstreck och ovanför köksbänken finns ett stort fönsterparti. Det tidigare kökets planlösning var familjen nöjda med så de behöll i stort den planlösningen även för det nya köket.

”Det som var prio för oss med det nya köket var att få en stor arbetsyta och mycket förvaring. Vi drömde om ett funktionellt kök som skulle kännas ombonat och hemtrevligt.” beskriver Jimmy.

När Marbodal i våras lanserade sin nya färgkollektion Jordnära blev Jimmy och Jessica inspirerade av den nya färgen Tall. De målade om väggarna i köket i en ljusare grön nyans, ton i ton med Tall vilket gav ett lugnt och harmoniskt intryck. För att göra det nya köket mysigt och ombonat har de nu inrett med skira gardiner, mattor, många växter och vackra ljus.

”Nu njuter vi till fullo av vårt nya kök och de bästa stunderna där är helt klart när vi äter middag med tända ljus tillsammans.” berättar Jessica. Ett tips som Jessica skickar med till någon som är påväg att köpa ett nytt kök är att ”Det tar tid! Längre än man tror från start till mål. I vissa stunder kanske det känns som det inte är värt det... men när allt är klart så är det värt precis allting.”

Några frågor till Mattias, Köksdesigner

Hur gjorde du för att sätta dig in i kundens behov?
Lyssna, lyssna och åter lyssna. Vi kombinerade kundbesök i vår butik med besök hemma hos Jimmy och Jessica. Jag gav dem ”hemläxor ” så att de kunde sätta sig in i olika förslag och ta ställning till för eller emot. Vi ritade tillsammans upp olika kökslösningarna som våra samtal resulterat i och på så sätt fick Jessica och Jimmy en förståelse för de olika designidéerna.

Vilka var de största utmaningarna?
Att få plats med familjens alla olika behov och önskningar inom det givna fysiska utrymmet som det nya köket skulle stå i. Få ihop allt det samtidigt som det både måste vara praktiskt och se snyggt ut.

Vilka ”smarta lösningar” finns i köket?
Dekorlådor under vitrinskåpen, sockellådor i sockeln samt ett 20 cm utdragbart bänkskåp vid spis för kryddor, olivoljor m.m.

Vad är ditt bästa tips till någon som tänker renovera sitt kök?
Surfa runt på exv. Pinterest för att skapa dig en klarare bild över vad du egentligen tycker om. Spara bilder på sådant som beskriver den känsla du vill åt (en bild beskriver bättre än text eller att försöka förklara något muntligt). Se ditt kök som en helhet med resten av huset eller lägenheten. Hur kommer mitt kök fungera tillsammans med resten av min boyta? Måste man riva en vägg eller flytta köket till ett annat rum för att uppnå det man vill? Ställa dig själv dessa frågor. Besök våra butiker, boka ett möte eller ring oss.

Något annat som kan vara relevant för någon som är i köksköpartagen?
Satsa på bra belysning när du skall göra om ditt kök. Utan snygg belysning gör sig inget kök bra under en stor del av dygnet i detta land. Satsa på bra bänkskivor, gärna samma material i stänkskyddet som på bänkarna.

Om det här köketVem bor här?

Jessica, Jimmy med dotter

Var?

Danderyd, Stockholm

Vilken stil har köket?

Lantlig

Vem designade det?

Mattias Bergljung,
Marbodal Birger Jarlsgatan

Storlek på köket?

Ca 20 kvm