Sedan 1924

100 år på den svenska köksmarknaden

Vi grundades 1924, mitt under en period när svensk formgivning och arkitektur stod i centrum. Det var då, mitt under denna banbrytande epok, som en byggmästare vid namn Carl Andersson uppförde en snickerifabrik vid Marbotorp i Tidaholm. 1933 tog hans sex söner över fabriken. De såg hur Sverige växte och städer formades och bestämde sig för att satsa på specialisering av köksinredning. Svensktillverkade kök med fokus på kvalitet och funktion. Resten är som man säger historia.

Byggmästare Carl Andersson

Hållbar design sedan 1924

2024 firar vi 100 år på den svenska köksmarknaden. Vi har inte bara sett hur kökets roll har förändrats, vi har bidragit till den förändringen. Genom dessa 100 år har vi alltid varit trogna vår köksfilosofi. En filosofi som har sin grund i vårt arv, vi kallar den Hållbar Design sedan 1924.

Hållbar design går djupare än Svanenmärkningar och miljöcertifierade produkter. Det går djupare än att bara tänka grönt och miljö. För det mest hållbara vi kan bidra med är kök som känns relevanta, stilsäkra och hållbara över tid. Tillverkade på ett så skonsamt sätt som möjligt. Vi tror på tidlös formgivning som håller för framtiden. Vi tror på produkter som klarar tidens tand. Vi tror på funktioner som överlever generationer. Vi tror på innovationer som driver en hållbar utveckling för människor, miljö och samhälle. Och vi tror på Svenskproducerade kök av stolta kökssnickare som med kunskap och expertis utför sitt värv till perfektion. Det är samma idéer och tankar som 1924 inspirerade Karl Andersson att bilda Marbodal. Hållbar design sedan 1924 är en tidlös filosofi, lika relevant då, som nu och framåt för de nästa 100 åren.

Utforska jubileumsköket

En del av Nobia

Nobia är Europas ledande köksspecialist med 16 starka varumärken. Verksamheten består av att utveckla, tillverka och sälja kökslösningar. Genom köken är vi en del av miljontals människors vardag. Därför skapar vi väldesignade, funktionella och känslomässigt tilltalande kök som även möjliggör en hållbar livsstil med minskad klimatpåverkan. Med en verksamhet som omfattar hela värdekedjan från design till installation, drivs vi av en gemensam ambition att visa vägen inom design och hållbarhet i vår bransch. Nobia har cirka 5 500 anställda och omsätter cirka 14 miljarder kronor. Huvudkontoret är beläget i Stockholm och aktien är noterad på NASDAQ OMX. Webbplats: www.nobia.com