RE:New - luckbyte

Ge ditt gamla Marbodalkök ett nytt liv - behåll det du gillar, byt det du behöver

Har du ett Marbodalkök från 1996 eller senare, ett Myresjökök från 2009 eller senare, eller ett Sentens kök från 2004 eller senare kan du byta delar i köket utan att köpa ett helt nytt.

Vi erbjuder byte av allt från luckor och knoppar, till bänkskivor och vitvaror. RE:New är ett enkelt och smidigt sätt för dig att ge ditt kök en ny design. Ett nytt liv. På ett hållbart sätt.

 

Enkelt

Du väljer själv, eller tillsammans med en köksdesigner, de delar av köket som du vill byta ut.

Smidigt

En köksdesigner hjälper dig hela vägen från idé till installation. Vi ritar upp, beställer och levererar.

Hållbart

Då du behåller delar av ditt kök blir klimatpåverkan mindre än om du köper ett helt nytt.
"Det finns olika faktorer som påverkar hur lång tid det tar, men generellt ett par dagar om det enbart är lucksatser och lådförstycken som ska bytas ut"

Pierre Ghantous
Köksdesigner, Marbodal Birger Jarlsgatan


Läs bästa tipsen från Pierre

I köket finns en hel del vi kan göra för att leva hållbart, här är våra tips: 

  • Ha energisnåla vitvaror
  • Ha snålspolande kranar
  • Prioritera hållbar och miljömärkt köksinredning
  • Använda miljömärkta rengöringsprodukter
  • Ät mer grönt och sträva efter att inte låta mat gå till spillo
Marbodal - kök Signatur Ekbacken i ek faner brunbetsad i kombination med Arkitekt plus i köksfärg beige

Länge leve ditt Marbodalkök

Vi skapar kök för dig och nästa generation. Hållbara kök som är designade och byggda för att hålla över tid. Hållbarhet handlar om mer än trä från certifierad källa, hållbara materialval och miljömärkningar.

För oss handlar hållbarhet också om kökstommar som står stadigt när livet flyger förbi. Om gångjärn och luckor som står pall för småbarnsåren. Ett kök byggt med kvalité och omtanke är ett hållbart kök.

Med tjänsten Marbodal RE:New förlänger vi livslängden på ditt kök genom att erbjuda ett enkelt, smidigt och hållbart sätt för dig att ge ditt gamla Marbodalkök ett nytt liv. Behåll det du gillar. Byt det du behöver.

Boka luckbytesmöte

Vanliga frågor och svar

Om du har ett Marbodalkök från 1996 eller senare, ett Myresjökök från 2009 eller senare, eller ett Sentens kök från 2004 eller senare så går det att göra ett luckbyte.

Börja med att se om det finns täckbrickor på lådsidor eller gångjärn med Marbodals logotyp på. För att sedan försäkra dig om att luckbyte är möjligt kontrollerar du att stommarna är 16 mm tjocka mät även hålraden, från cirkelcentrum fram till kant ska det vara 37 mm.

 

Börja med att se om det finns täckbrickor på lådsidor eller gångjärn med Myresjököks logotyp på. För att sedan försäkra dig om att luckbyte är möjligt kontrollerar du att stommarna är 16 mm tjocka mät även hålraden, från cirkelcentrum fram till kant ska det vara 37 mm.

 

Det finns många knep för att fräscha upp köket. Antingen kan du göra en enklare variant och byta knoppar och handtag och kanske uppdatera köket med nya textilier och växter. Eller så finns möjligheten att byta bänkskiva, luckor och vitvaror. Man kan också byta ut skåp till lådor eller ta bort överskåp till förmån för öppna hyllplan. Eller varför inte sätta in en köksö eller sitthörna om utrymmet finns?

Kostnaden varierar beroende på hur mycket och vad du vill byta ut.  Det beror exv. på vilka typer av luckor eller vilken typ av bänkskiva du vill ha samt även på hur stort köket är.


Prenumerera på våra kökstips

Du får mail med erbjudanden, inspirerande artiklar, tips & råd.

Vänligen ange mailadress

Något har gått fel. Vänligen försök igen senare eller kontakta närmaste marbodalkontor.

Se integritetspolicy här. Du kan alltid avanmäla dig från nyhetsbrevet genom att klicka på avregistreringslänken i det utskickade nyhetsbrevet.

Tack för din prenumeration!