Garderober

Vad är en bra garderob? Enligt oss är en bra garderob en förvaringslösning som passar perfekt in i ert hem med plats nog att fylla era behov, oavsett hur de ser ut. Det är i alla fall en bra början.

Garderober är nödvändigt i varje hem. För en del är de klassiska garderoberna med stommar och dörr det bästa alternativet medan andra föredrar en platsbyggd garderob med skjutdörr.

Hur ser era behov ut? Och i vilka rum saknas garderober i dag? Förhoppningsvis kan vi hjälpa er att få garderoberna ni behöver och som håller länge.

Garderob med skjutdörrar

Skjutdörrar är en skräddarsydd, elegant lösning för din platsbyggda förvaring. Vi har ett brett sortiment av skjutdörrar i olika material och stilar.

Walk in closet

En walk in closet är en lyxig förvaringslösning. Funderar du på en egen klädkammare? Vi hjälper dig gärna på vägen till din egen walk in closet.

Hallgarderober

Garderober är ofta kopplade till sovrummet, men de behövs i många fler rum. Hallgarderober är ofta nödvändigt för att hålla ordning bland ytterkläder och skor.

Våra mest populära lösningar

Marbodal Signatur Ekbacken - kökslucka räfflad fanerad i brunbetsad kulör

Tips från en köksdesigner

Ellen Gabrielsson, köksdesigner hos Marbodal Västra Frölunda, delar med sig av sina bästa tips för hur du bäst organiserar din garderob.

  • Utgå från personen som nyttjar garderoben samt vad som ska förvaras där.
  • Hur föredrar du att förvara dina kläder? Har du många långklänningar, kostymer eller kappor är det bra att ha klädstänger med möjlighet att hänga plaggen.
  • Glöm inte att ta vara på hela rummet, ända från golv till tak. Högst upp kan du förvara med sällangrejer i boxar.
  • Till våra lådor finns tillbehör så som avdelare som är perfekt för smycken, solglasögon och andra accessoarer. Bra för att få ordning på även de mindre sakerna.

Artiklar för inspiration

För att få garderober som passar just er är det viktigt att fundera hur just era behov ser ut. Och hur ni vill att garderoberna ska se ut. Vi hjälper dig gärna på vägen.

Färger

Våra jordnära kulörer kan väljas på garderobsdörren.

Populära dörrar

Ett urval av våra mest populära garderobsdörrar.

Stommarnas mått

Stommarnas bredd

Stommarna utgör grunden i din garderobslösning och de är tillgängliga i ett antal olika breddalternativ. De vanligast förekommande bredderna är 400 mm, 500 mm och 600 mm, men i vissa fall kan du även välja en bredare stomme på 800 mm.

Stommarnas höjd

Stommarna i höjderna 2118 mm och 2278 mm passar dörralternativen från kökssortimentet och har i flesta fall därför delad lucka.
Till stommen i höjd 2118 finns hel lucka som passar till modellerna Aspekt Frost, Arkitekt Frost och Arkitekt Plus Frost.

Boka ett kostnadsfritt möte

Träffa en av våra köksdesigners för att få rådgivning och inspiration gällande din förvaring.