Driv en Marbodalbutik

Marbodal har producerat kök sedan 1924.
Vi värnar om nästa generation genom omsorgsfull tillverkning, hållbara lösningar och Sveriges bredaste sortiment av Svanenmärkta kök. Vårt hållbarhetsarbete är mycket viktigt för oss på Marbodal. Genom vårt arbete vill vi bidra till en mer hållbar framtid för människor och miljö, både vad gäller designen men även materialval, tillverkningsmetoder och transporter. Svanenmärkta produkter är inte bara ett omsorgsfullt val för miljön. Det är också ett smart val då köket klarar hårda funktions- och kvalitetskrav.

Försäljning till konsument sker via bygghandeln, övriga återförsäljare och Marbodalbutiker. Marbodalbutikerna skall vara ledande gällande butiksupplevelsen och tillgängligheten för konsumenten. Genom att vara en Marbodal-butik marknadsförs din butik med Sveriges mest kända köksvarumärke och du ingår i ett beprövat franchise- och butikskoncept.

Marbodal-Fagero-tall-gron-kok

Sortiment

Marbodal är Sveriges mest fördragna, mest kända och mest pålitliga köksvarumärke. Vi har ett komplett utbud av kök, badrum och förvaringslösningar samt ett brett sortiment av olika kulörer, luckor, skåp som vi paketerar i olika koncept. Vi mäter konsumentupplevelsen i olika steg och arbetar med ständiga förbättringar.

Se Marbodals sortiment

Gruppbild Göteborg 2

Marbodalmodellen

Det är inte lätt att börja från början. Marbodal har utvecklat MarbodalModellen som är en trygghet för dig som skall starta köksbutik. En trygghet som gör att vi minimera riskerna och maximerar möjligheterna för dig att lyckas. Vår lösning innebär att din insats i rent kapital minimeras och att butiken aldrig ska gå med minus.

Moodboard Bark 1

Koncept- och affärsutveckling

Vi gör noggranna marknadsanalyser på var en butik bör ligga. När vi kommer till detaljplaneringen så krävs den lokala kunskapen om läge för lokalen. Marbodal står alltid för hyresavtalen och hyr i sin tur ut till franchisetagaren. Detta underlättar mycket för ett nystartat företag. Vi har en hel avdelning som arbetar med butiksupplevelsen och vår Butiksupplevelse Manager ritar upp butikslösningen och inredningen enligt Marbodals koncept. Du är själv med och ritar köken enligt konceptet.

Arkitektsupport - Marbodal

Marbodal-Akademin

Vi har tre personer anställda för att utbilda kökssäljare. Med vår utbildning räknar vi med att du inom 2 månader så är utbildad och kan börja sälja. Utbildningarna täcker bl.a. ritprogram, MarbodalMetoden (10 steg till en lyckad affär och en nöjd kund), produktkunskap och konsumentköplagen. Marbodal Akademin är ett effektivt verktyg som gör att man snabbt kan utbilda nya medarbetare. Marbodalbutikerna har naturligtvis tillgång till Marbodals Kundservice mellan kl. 7-17 och en KAM som enbart jobbar med butikerna. Utöver det ett helt team, Butiksupplevelsen, som bland annat består av 4 snickare.

Facebook K3 2019

Marknadsföring

Du får ett starkt stöd från Marbodals marknadsavdelning som tar fram varumärkesbyggande och taktisk nationell marknadsföring samt lokala kampanjer. Vi jobbar i flera olika mediekanaler med strategiskt utformade budskap. Utöver detta tar marknadsavdelningen fram inspirerande kataloger samt säkerställer att vår hemsida har relevant, inspirerande och säljdrivande kommunikation. I vår marknadsföring riktar vi oss till slutkonsumenter, återförsäljare, byggvaruhandeln, projektmarknaden, fastighetsägare och arkitekter.

Marbodal Arkitekt Plus Bark

Nästa steg?

Om du är intresserad av att starta en butik i en potentiell ort skriver du ett mail om dig själv till Försäljningsdirektör Peter.bergwall@marbodal.com

Vi kommer då kontakta dig för att gemensamt se vilka möjligheter som finns och hur vi går vidare. Lokalen är A och O. Vi går aldrig in i andra lägen än de allra bästa för att sälja kök. Vi kommer kräva en grundlig utredning om området och lokalen, naturligtvis har vi mallar och exempel att utgå från. Våra avtal och vårt koncept för nya butiker är standardiserat. När vi har en avsiktsförklaring går vi tillsammans genom förutsättningarna och budgetmallar för butiker.

Från tillträde av lokal till öppning får man räkna med 3-6 månader.

Just nu söker vi franchistetagare i Norrköping och Västerås.