RE:Duce

Marbodal RE:Duce handlar om att välja rätt och välja smart för att agera hållbart. Vi gör aktiva val varje dag. Det handlar om kraven vi ställer på en hållbar produktion, på våra partners och på produkterna vi väljer att erbjuda i vårt sortiment.

Ett hållbart val är ett som håller länge. RE:Duce handlar även om att hjälpa dig att ta mer hållbara och mer klimatsmarta val. Välj Svanenmärkta produkter, kranar som är vattensnåla och vitvaror med högsta miljöcertifiering.

Vi erbjuder även smarta inredningar som hjälper dig källsortera eller hålla råvaror fräscha längre. Alla val du gör påverkar, även de små.

Marbodal Hemma hos - Siri Barje

Sveriges bredaste sortiment av Svanenmärkta kök

Svanen är en miljömärkning som hjälper dig att göra bra val för miljön. Du får en produkt som har klarat av hårda miljö-, hälso-, kvalitets- och funktionskrav. Med andra ord produkter som håller länge och där du kan vara trygg i att du har ett kök som innehåller minimalt med farliga kemikalier och som bidrar till en sundare inomhusmiljö i ditt hem. Läs mer.

Hållbar livsstil i köket

Allt fler konsumenter tar varje dag aktiva val som främjar klimatet och miljön. Köket är en plats där vi spenderar mycket tid och där det finns stora möjligheter att leva hållbart. Här bjuder vi på olika tips och råd om hur du kan leva mer hållbart i köket samt om hur du kan renovera ditt kök på ett hållbart sätt. ​

Vi tror att man kan göra skillnad - i stort och smått.

För tips och råd - se här 

Vårt klimatmål - vi ska reducera co2 utsläpp med 72% 

Marbodals moderbolag, Nobia AB, har som första svenska köksföretag antagit FNs vetenskapliga klimatmål för att bidra till att begränsa temperaturökningen till 1.5 grad.

Läs mer om Science Based Target

I vår produktion återanvänder vi färg och sparar därmed 300 liter färg per dag

Vid kökstillverkning kan material och resurser som egentligen har potential att återanvändas gå till spillo. Kökstillverkaren Marbodal använder en metod för färgåtervinning där färg kan återanvändas på köksluckor istället för att bli avfall. Detta skapar en mer miljövänlig produktion där hela 300 liter färg per dag sparas vilket bidrar till grönare kök. Läs mer.

Tillsammans skapar vi värde genom hela livscykeln och formar en hållbar köksresa

Marbodal ingår i Nobiakoncernen, som har ett gediget hållbarhetsarbete som bygger på FN:s mål för en hållbar utveckling. 

Vårt hållbarhetsarbete innefattar flera områden som är viktiga för oss, våra samarbetspartners och kunder. Gemensamt kan vi skapa värde genom hela livscykeln och tillsammans forma en hållbar köksresa.

Läs mer om hur Nobia jobbar med hållbarhet.