100 år av hållbar design

För att fira vårt hundraårsjubileum har vi skapat ett koncept där vårt arv möter nutid. Ett kök som är inspirerat av 20-talets estetik, med element av nyklassicism och Swedish Grace men designat för idag.

Ett jubileumskök inspirerat av 1924. Designat för 2024.

Vårt kök har en varm beige kulör, kombinerat med vitrin i ek med räfflat glas, flera utarbetade stendetaljer och knoppar och handtag i gjutjärn.

En tanke som var central genom hela designprocessen var att hämta inspiration från dåtiden och applicera det på ett samtida kök. Ett tydligt exempel är att den tidens kök skulle vara hantverksmässigt byggda och av hög kvalitet i alla aspekter. Det är en filosofi som Marbodal alltid utgått från och därför var den självklara utgångspunkten även i jubileumsköket.

Kökets design har hämtat inspiration från 20-talets arkitektur och nyklassicismens mer strama och enhetliga former, som fokuserade mindre på utsmyckningar och ornament.

– På tiden ville man bygga vackra hus på ett så enhetligt sätt som möjligt. Dekoration och detaljer som användes skulle var förfinade, enkla och sparsmakade. Så har vi tänkt med köket, säger Lars Lindström, Lead Designer på Nobia.

Arkitekt Plus-luckan ger med sin sparsmakade design plats åt mer prydande objekt, som knoppen i gjutjärn. I kontrast till de strama formerna och den varma färgskalan tillför den svarta droppformade gjutjärnsknoppen, som är inspirerad av 20-talets skulpturer och konsthantverk, ett dekorativt och mer organiskt element till köket.

Väggfärg

2024 Senses, Jotun

Väggfärg

1622 Reflektion, Jotun

Stänkskydd & vägghylla

Kvartskomposit
Shitake

Lucka

Arkitekt Plus Gryning
Ny kulör: NCS S 2005-Y40R
Brolösning i kvartskomposit
Dekorativ kant

– 20-talet är tacksamt med sitt hantverk, det är något som verkligen passar i tiden i dag. Trender vi ser i dag är varma toner, något vi har kopplat ihop med vårt ursprung. Tonerna i bänkskivan harmonierar med luckorna. Ramluckan i ek är ett klassiskt material som bidrar till den tidlösa känslan. Alla produkter i köket förenas i en färgskala som känns enhetlig och tidlös, säger Lars Lindström.

Kostnadsfri planeringshjälp

  • Välj mellan att träffas i butik, hemma hos dig, på telefon eller digitalt.

  • Prata med en dedikerad köksdesigner och diskutera dina önskemål.

  • Tillsammans tar vi fram en ritning på ditt kök och en offert.

Boka ett kostnadsfritt möte

Blandare

Axor Montreux

Nyhet

Dekorativ stenfront

Lucka

Arkitekt Plus Gryning
Ny kulör: NCS S 2005-Y40R

Vitrinlucka

Ramsvik ek med räfflat glas

Vitrinskåp

Ramsvik ek
Siemens
Inbyggnadsugn fullSteam med inbyggd micro, röststyrd ugnsassistent
Siemens
Induktionshäll med flexInduction som ger flexibla kokzoner. Home Connect via mobil eler platta.

Vitvarorna från Siemens är noga utvalda, både utifrån design och funktion. Upptäck studioLine, Siemens mest exklusiva vitvaruserie med eleganta, snabba och enkla produkter. iQ700 serien går att matcha utifrån dina behov, och i vårt koncept har vi inbyggnadsugn med inbyggd micro. Med nya varioSpeed-funktionen tillagas maten perfekt på upp till halva tiden. Induktionshällen från samma serie, och med flexinduction får du ökad flexibilitet med den stora flexzonen. Den kan användas som en stor matlagningsyta, eller delas av på mitten till två individuella zoner med olika effektlägen. När du väljer vitvaror från Siemens väljer du stilren design, hög kvalitet och funktion som effektiviserar din matlagning.

Kyl och frys är inbyggda och kommer också från iQ-serien. Med openAssist öppnar du dem enkelt med bara ett tryck.
Läs mer om våra vitvaror i jubileumskonceptet.

Matsal

Vi befinner oss i en lägenhet från tidigt 20-tal som är nyrenoverad. Den nyklassicistiska stilen är bevarad men uppdaterad. Den varma väggfärgen från köket återfinns i matsalen, och vitrinskåpet i ek med räfflat glas bygger här en sideboard längs hela väggen, vid sidorna av den öppna spisen.

Starta din köksresa