Filip Poon: ”Välkommen till det som ska bli Sveriges mest kända kök”

Matkreatören och kokboksförfattaren Filip Poon sålde sitt gamla kök på Blocket och skapade sedan scenen för sin matlagning tillsammans med Marbodal.
Köksmodell
Arkitekt plus Sand
Blandare
Tapwell
Bänkskiva
Dekton
Handtag
Lounge svart matt

För några månader sedan flyttade Filip Poon till sin nya lägenhet i södra Stockholm. Ganska snabbt insåg matkreatören att köket på plats inte riktigt fungerade för hans specifika behov.
– Det fanns inget flow. Planeringen försvårade mitt jobb, jag behövde förnya det.

Sålde sitt gamla kök på Blocket

Med över 150 000 följare på Youtube och ännu fler på TikTok kände Filip Poon att köket, där han skapar alla sina videos, skulle bli den scen och studio han behövde.
– Men det gamla köket från 2014 var det egentligen inget fel på. Så jag sålde det via Blocket och skänkte sedan pengarna till Matmissionen, säger Filip.

Läs mer om RE:USE – hur du kan ta hand om ditt gamla kök

”Ju mer kreativitet desto roligare”

Två spishällar, lika många ugnar, en snygg och slitstark bänkskiva som skulle gå hand i hand med luckorna. Samtidigt väldigt mycket förvaring och en köksö på 150 kilo.
– Jag föll för Marbodals design, den känns ”clean” och elegant. Jag behöver ett kök som blir bra på bild med en lugn ton, därav nyansen Sand. Vi har också tänkt till med bänkskivan, att den ska vara matt så att den inte ska blänka i bild, säger Filip och fortsätter:
– Två hällar har jag för att kunna ha matlagningsbattles, en person per spis. Det är ett sätt att vara kreativ, ju mer kreativitet desto roligare. Nu är köket mer restauranglikt, allt finns max två steg bort.

Går du i renoveringstankar? Boka ett kostnadsfritt möte med en av våra köksdesigners

Tea Lund, köksdesigner Marbodal Kungens Kurva, har hjälpt Filip Poon från första tankarna till färdigt kök.
– Köket är Filips arbetsplats, därför krävdes det en hel del planering och tanke för att få alla önskade lösningar. Det är också en öppen planlösning, så vi ville gömma undan så mycket vitvaror som möjligt.

Tea tog fram förslag som var specialanpassade för Filips behov som matkreatör.
– För filmernas skull behövde det kännas avskalat i bakgrunden, därför har vi bara handtag på lådor nertill för att ta upp de svarta detaljerna från bland annat diskhon. Höjden på arbetsytan är också anpassad eftersom Filip är lång. Två hällar och mycket förvaring var ett krav.

Takhöjden är något som Tea tagit tillvara på när det kommer till förvaringen.
Mycket skåp och lådor är ett måste med tanke på Filips gedigna samling stekpannor och annan utrustning.
– Det ser också trevligare ut när det inte är tomt upptill. Det var en del pysslande innan vi fick koll på alla mått men resultatet blev väldigt bra.

Om det här köketVem bor här

Filip Poon

Var

Södra Stockholm

Köksdesigner

Tea Lund