Sekelskiftesvillans köksrenovering med RE:NEW luckbyte

Att uppdatera ett kök i ett hus byggt tidigt 1900-tal utan att förlora känslan av åren som gått. Det är en utmaning. Men det går.
Köksmodell
Lindö
Kulör
Moln
Bänkskiva
Bianco Carrara

Villa Solhem är ett sekelskifteshus byggt 1920. År 1999 sattes det in ett Marbodalkök som inte behövde bytas ut men mådde bra av bland annat en ny stomme och ett litet lyft med hjälp av nya luckor.

"Målbilden var ett klassiskt kök"
Annelie, som bor i huset tillsammans med sin man och dotter, hade förälskat sig i luckan Lindö och nyansen Moln. Genom Marbodal RE:NEW fick köket en uppfräschning.
– Målbilden var ett klassiskt kök som passade huset och kändes harmoniskt. Att dessutom få till lådor och skåp som sväljer mycket, och är mjukstängande, blev en extra bonus.

Här kan du läsa allt om Marbodal RE:NEW

Designade och byggde sitt eget skåp
När köket uppdaterades passade familjen på att måla om rummet från golv till tak. De slipade golvet och satte spont på väggarna. Och för att köket skulle kännas ännu mer personligt gjorde de egna, skräddarsydda krönlister.
– Vi byggde också ett eget skåp där vi har kaffebryggare, brödrost och annat som tidigare stod framme, säger Annelie.

Funderar du på att fräscha upp ditt kök? Boka en tid med en av våra köksdesigners här

Om det här köket



Vem bor här

Annelie med man och deras dotter

Storlek på köket

25 kvm

Var

Vikingstad, Östergötland