Underbart kök i trä som binder ihop kök och vardagsrum

Marbodal Hemma hos - Björn och Alexandra Att köket skulle bli hemmets hjärta var Alexandra och Björns mål med köksrenoveringen, och så blev det.
Köksmodell
Arkitekt plus Ek
Marbodal Hemma hos - Björn och Alexandra
Marbodal Hemma hos - Björn och Alexandra

”När vi köpte vår lägenhet visste vi redan från början att vi skulle renovera köket. Vi flyttade köket från en del av lägenheten till en annan som gjorde köket mer integrerat i vardagsrummet” berättar Björn. ”Vi ville ha en naturlig färg på skåpen som gick i samma linje som övriga lägenhetens stil. Det, samt att få bra kvalitet på köket så att det kan stå där i många år och genom flera trender som sveper genom marknaden, avgjorde val av köksleverantör.” fortsätter Björn.

Genom att leta efter inspiration i Marbodals katalog hittad de en trälucka som de tyckte om. De valde bort överskåp för att få en luftig känsla i köket. ”Valet av bänkskiva kom fram under processens gång och vi känner nu i efterhand att vi gjorde helt rätt val.” beskriver Alexandra. ”Att ha stor avlastningsyta och att kunna arbeta flera personer i köket samtidigt var väldigt viktigt för oss när vi planerade det nya köket. Vi ville att vårt nya kök verkligen skulle bli hjärtat i vårt hem.” avslutar Alexandra.

Eftersom vardagsrummet i lägenheten inte vår så stort var det viktigt att köket integrerades med det rummet. För att desssa rum skulle ”flyta samman” valde de att inreda med neutrala tavlor som inte var så "köksaktiga" utan att de lika väl hade kunnat placeras i ett vardagsrum. De placerade även växter i köket för att få in lite mer grönt och växtlighet, som ju gör sig väldigt bra i ett kök.

”Vi är 100% nöjda med vårt nya kök. Vi älskar att laga mat där och bara få umgås i köksmiljön. Den bästa stunden i köket är när disken är klar och undanstoppad.” konstaterar slutligen Björn.

Foto: Nero Interior

Marbodal Hemma hos - Björn och Alexandra
”Vi är 100% nöjda med vårt nya kök. Vi älskar att laga mat där och bara få umgås i köksmiljön. Den bästa stunden i köket är när disken är klar och undanstoppad.”
Björn
Köksköpare

Om det här köketVem bor här?

Alexandra, Björn och en liten son.

Var?

Kungsholmen, Stockholm

Vilken planlösning används?

Parallellkök

Vilken stil har köket?

Modern

Storlek på köket?

Ca 7 kvm