Ordning i köket med hörnskafferi hemma hos Siri Barje

Ett kök ska vara praktiskt, men också trivsamt. Inte minst för en kock som tillbringar så pass mycket tid i det – som Siri Barje. När Siri och hennes familj köpte sin lägenhet, på Södermalm i Stockholm, bestod den av tre ettor som hade slagits ihop till en trea. Allt kändes toppen men Siri saknade ett stort, socialt kök som passade både lägenheten och hennes behov. Med hjälp av Marbodal skapade Siri ett riktigt drömkök som fyller alla hennes önskemål.
Köksmodell
Fagerö Tall
Bänkskiva
Bianco Carrara
Knoppar
Marmorknopp


– För mig är flödet i köket det viktigaste – och att alla får plats. Jag vill kunna greja i köket och samtidigt kunna se barnen när de äter. Och så ska det vara lätt-städat och finnas bra med plats för förvaring, säger Siri som är ”mer än nöjd” med sitt nya kök.

Siri har lagat mat i hela sitt liv – och idag är hon en framstående kock som vi kan följa på tv, i poddar och på Youtube och Instagram där hon bjuder följarna på huvudsakligen vegetariska recept som får munnen att vattnas. Men Siri är även matstylist och har ett öga för just stil och inredning. Just grönt och marmor är en kombination som hon är väldigt förtjust i.

– Jag är verkligen en sucker för grönt! Jag hade länge spanat på Marbodals färg Tall och kände bara ”den där färgen talar till mig”. Vårt hus är byggt 1929 och originalgolvet i trapphuset är i carraramarmor, så jag ville att det skulle följa med in i lägenheten.

Valet föll på Bianco Carrara som köksbänk och stänkskydd, berättar Siri. Köket Fagerö som Siri valt är svanenmärkt och gör sig riktigt fint i en sekelskiftesvåning, men kan stylas i både klassisk och lantlig stil.

“Jag ville ha det lite gammaldags lantligt” med speglar på dörrarna och då föll valet på just Fagerö, och jag är extra nöjd med det stora hörnskafferiet.”
Siri Barje
Köksköpare
Marbodal Hemma hos - Siri Barje

– Jag ville också ha det lite ”gammaldags lantligt” med speglar på dörrarna och då föll valet på just Fagerö, säger Siri som också är extra nöjd med det stora hörnskafferiet.

Just ett hörnskafferi valde jag för att det påminner om ett sådant som brukar finnas i gamla hus. Det är stort, högt och underbart! Det har vitrindörrar för att hålla det luftigt, massor av hyllor, inbyggd vinhylla och infälld belysning.

– Skafferiet är min baby! Det skänker mig lycka. Och det är så stort att jag kan gå in i det och få bra översikt och ordning och reda. Sedan är det sjukt snyggt också!

Om det här köketVem bor här?

Siri Barje med familj

Var?

Södermalm, Stockholm

Vilken planlösning används?

Kök med köksö

Vilken stil har köket?

Lantligt