Sandra Beijer: "Mitt kök känns som en Pinterest-dröm"

Ett klassiskt kök som binder ihop lägenheten, det var Sandra Beijers mål. Tillsammans med Marbodal har författaren nu fått det kök hon önskade.
Köksmodell
Fagerö

Välkommen till Gamla Stan i Stockholm där Sandra Beijer bor tillsammans med sin pojkvän Björn och sonen Didrik.
Familjens charmiga trea ligger i ett hus från 1600-talet med djupa fönster, dubbeldörrar, kakelugn och högt i tak.

"Allt sjöng på sista versen"
I somras flyttade de in och har sedan dess inrett och satt sin egen prägel på lägenheten – och hemmets hjärta var i störst behov av en uppfräschning.
– Köket, som renoverades för 18 år sedan, var det minst smickrande rummet och allt sjöng på sista versen. Och framför allt var köket gjort för någon som inte brann särskilt mycket för matlagning, säger Sandra och fortsätter:
– Det fanns en stor vinkyl, men ingenstans att hacka en morot. Hyllor upp till taket men knappt någon plats för torrvaror.

Nu, efter renoveringen, är köket en plats där familjen vill vara.
Tillsammans med Pierre, köksdesigner på Marbodal, och Sandras mammas bästa kompis Bitte, inredningsarkitekt, har Sandra skapat det hon drömt om.
– Målet var ett klassiskt kök som binder ihop våningen, är hemtrevligt och i harmoni med alla de gulliga detaljer som finns i Gamla Stan-hem naturligt.
– Det är en ypperlig syn att komma hem till. Mitt kök är känns som en Pinterest-dröm. Till och med ljuset är förändrat, solvarmt och mjukt.

Här kan du se alla våra lantliga kök

Luckorna som Sandra föll för är svanenmärkta och heter Fagerö. De är i en klassisk och ombonad stil i färgen Sand, en beige nyans som växlar mot ljusgrått. Det mörka trägolvet är utbytt mot ett franskt stengolv i krämvitt och grått som harmoniserar med luckorna. Bänkskivan är i ljus kalksten, ett levande material som bara blir snyggare med åren.

Köksinredningen forsätter in i hallen
Hallen och köket är i anslutning till varandra vilket gjorde det naturligt att även inreda med Marbodal där.
– Ett genidrag enligt mig. Marbodals krokar för köksgeråd blev kapphängare och kökslådorna sväljer skor, halsdukar och vantar. Även kalkstenen återkommer med en liten avställningsyta för nycklar och solglasögon, säger Sandra.

Funderar du på att renovera ditt kök? Boka en tid med en av våra köksdesigners här

Om det här köket



Vem bor här

Sandra Beijer med pojkvännen Björn och deras son Didrik

Var

Gamla Stan, Stockholm

Köksdesigner

Pierre Ghantous

Storlek på köket

11 kvm