Vi hälsar på hemma hos Kerstin och Patrik i Göteborg

Hemma hos familjen Kilenius på Skånegatan Ett fräscht klassiskt kök hade Kerstin och Patrik som målbild när de började sin köksresa i Marbodal-butiken på Södra Vägen i Göteborg. Här kan du läsa mer om hur de tänkte och vilka utmaningar de mötte under resans gång från köksdröm till verklighet.
Köksmodell
Lindö
Handtag
Oval borstad & Skålen borstad
Bänkskiva
Grå Bohus/Bianco Carrara
Hemma hos familjen Kilenius på Skånegatan

Patrik och Kerstin bor i Lorensberg i Göteborg. De bestämde sig hösten 2018 för att renovera sitt kök då det gamla köket i lägenheten var gammalt och slitet. Valet föll på Marbodal. Familjen hittade direkt kök som matchade deras önskemål om stil samt fick ett stort förtroende för Fanny Ross, köksdesigner på Marbodal Södra Vägen i Göteborg. ”Fanny presenterade snabbt en köksritning som vi verkligen tyckte om och som speglade det kök som vi hade tänkt oss”, säger Kerstin.

För att hitta inspiration till det nya köket bläddrade de i kökskataloger och kikade runt bland utställningarna i Marbodals butik. Patrik och Kerstin visste redan från början vilken köksstil de var ute efter, ett fräscht klassiskt kök som passade in i en sekelskiftesmiljö.

Att få så mycket bänkyta som möjligt var viktigt för Kerstin och Patrik samt att ”bygga ihop” köket med det runda matrummet. Även bra förvaring och en rejäl spis stod på önskelistan.

Vid köksrenoveringen passade de även på att byta ut golvet, sätta in fler elkontakter (som det var stor brist på) samt tapetsera. De valde en tapet från William Morris som den vackra välvda väggen samt matrummet tapetserades med.

När köket var på plats så stämde det väl överens med det drömkök som Kerstin och Patrik hade förväntat sig – ett fräscht klassiskt kök.

Vi frågar Kerstin vad som är det absolut bästa med det nya köket. ”Det är att det är så luftigt och fräscht. Sedan tycker jag mycket om de små behållarna i glas som hänger under köksskåpet. Även bänken och hyllorna ovanför vinkylen är fina detaljer”, svarar Kerstin.

Hemma hos familjen Kilenius på Skånegatan
"Köket överensstämmer mycket väl med vår målbild. Både Fanny som ritade köket samt hantverkarna har gjort ett fantastiskt jobb!"
Kerstin Kilenius
Köksköpare

Några frågor till Fanny, köksdesigner

Hur gjorde du för att sätta dig in i familjens behov?

Vi bokade in ett möte där vi träffades hemma hos dem för att tillsammans kika på hur deras kök ser ut idag och även se vad vi kan förändra. På plats pratade vi om att vi vill utnyttja takhöjden med lite högre skåp. Kryssvitrinet högst upp gör att vi får lite extra ljus och något som händer. Att följa en traditionell stil var självklart från början för att matcha stilen av lägenheten.

Vilka var de största utmaningarna?

Det är en äldre lägenhet så inget är rakt. Det är inte helt lätt att placera skåp på en rund vägg så skåpen i matsalen var en utmaning och jag är tacksam för vår otroligt duktiga snickare som kunde få ihop det fint.

Vilka ”smarta lösningar” finns i köket?

En favorit är definitivt våra Reda glasbehållare som är väldigt fina men dessutom otroligt praktiska. Vi har också valt en ugn med inbyggd mikrofunktion för att slippa ha för många vitvaror som tar utrymme i köket.

Vad är ditt bästa tips till någon som tänker renovera sitt kök?

Gå till din närmaste Marbodalbutik och få proffsig hjälp. Det är många beslut att ta och vi finns här för att hjälpa till och guida dig.

Om det här köketVem bor här?

Kerstin & Patrik Kilenius med dottern Maria

Var?

Lorensberg, Göteborg

Vilken stil har köket?

Lantlig

Storlek på köket?

Ca 11 kvm

Vem designade det?

Fanny Ross,
Marbodal Södra Vägen