Stilren köksdesign med personlig touch i sekelskifteslägenheten i Vasastan, Stockholm

Marbodal Hemma hos - Anders och Martina Efter en omdisponering av lägenheten där vardagsrum förvandlades till kök och matsal till vardagsrum fick Anders och Martina ett kök som på ett mycket bättre sätt motsvarade deras behov. Här kan man nu laga mat många tillsammans eller bara sitta och njuta när kvällssolen strålar in. Låt dig inspireras av Martinas och Anders sandfärgade kök i stilren design med en personlig touch.
Köksmodell
Arkitekt Plus Sand
Marbodal Hemma hos - Anders och Martina

Redan när Martina och Anders köpte lägenheten hade de bestämt att de ville renovera köket. Köket var litet och dåligt planerat, man kunde inte vara flera som lagade mat tillsammans.

De gjorde då som många gör, valde att flytta köket till lägenhetens största rum, dåvarande vardagsrummet. Detta för att få mer yta och skapa ett rum där man vill spendera mycket tid i, både för att laga mat och för att umgås. Samtidigt fick den tidigare matsalen ge rum för nya vardagsrummet och det forna köket blev ett mysigt barnrum. Det blev en omdisponering av hela lägenheten för att passa Anders och Martinas behov.

”Det viktigaste för oss när vi valde köksleverantör var först och främst att det fanns en design som föll oss i smaken. Men även att köket var svensktillverkat och miljömärkt betydde mycket för oss.” berättar Martina.

”Efter otaliga timmar på Hemnet, på olika designkonton på Instagram och på Pinterest så kunde vi bygga en vision om hur vi ville att köket skulle se ut. Dessutom tyckte vi att Marbodal hade väldigt fina inspirationsbilder.”, fortsätter Martina.

Valet av köksstil var ganska enkelt för Anders och Martina. ”I och med att vi flyttade köket till en mer modern och otraditionell placering för att vara en sekelskifteslägenhet ville vi bryta av stilen med en lite stramare och stilren design som även följer mycket av övrig inredning vi har.”, förklarar Anders.

“Det viktigaste för oss när vi valde köksleverantör var först och främst att det fanns en design som föll oss i smaken. Men även att köket var svensktillverkat och miljömärkt betydde mycket för oss”
Anders Lundström
Köksköpare
Marbodal Hemma hos - Anders och Martina

Redan när Martina och Anders köpte lägenheten hade de bestämt att de ville renovera köket. Köket var litet och dåligt planerat, man kunde inte vara flera som lagade mat tillsammans.

De gjorde då som många gör, valde att flytta köket till lägenhetens största rum, dåvarande vardagsrummet. Detta för att få mer yta och skapa ett rum där man vill spendera mycket tid i, både för att laga mat och för att umgås. Samtidigt fick den tidigare matsalen ge rum för nya vardagsrummet och det forna köket blev ett mysigt barnrum. Det blev en omdisponering av hela lägenheten för att passa Anders och Martinas behov.

”Det viktigaste för oss när vi valde köksleverantör var först och främst att det fanns en design som föll oss i smaken. Men även att köket var svensktillverkat och miljömärkt betydde mycket för oss.” berättar Martina.

”Efter otaliga timmar på Hemnet, på olika designkonton på Instagram och på Pinterest så kunde vi bygga en vision om hur vi ville att köket skulle se ut. Dessutom tyckte vi att Marbodal hade väldigt fina inspirationsbilder.”, fortsätter Martina.

Valet av köksstil var ganska enkelt för Anders och Martina. ”I och med att vi flyttade köket till en mer modern och otraditionell placering för att vara en sekelskifteslägenhet ville vi bryta av stilen med en lite stramare och stilren design som även följer mycket av övrig inredning vi har.”, förklarar Anders.

Om det här köket



Vem bor här?

Martina, Anders och sonen Carl 1,5 år 

Var?

Vasastan, Stockholm

Vilken planlösning används?

Vinkelkök

Vilken stil har köket?

Klassiskt

Storlek på köket?

Ca 20 kvm