Rostfria bänkskivor

En rostfri bänkskiva är ett snyggt, lättskött och tåligt alternativ till ditt kök. Handgjorda och heltäckande bänkskivor i rostfri plåt för ofta tankarna till livliga restaurangkök. Där är det viktigt att ha en funktionell bänkskiva med hög tålighet och enkel att hålla ren.

Beställer du en rostfri bänkskiva hos oss skräddarsyr vi den efter dina önskemål och ditt unika kök.

Fördelar med en rostfri bänkskiva och rostfritt stål

Materialet är en kraftig, tjock stålplåt med handgjord levande yta och påtaglig kvalitetskänsla. Det finns många fördelar med rostfri bänkskiva, till exempel är den hygienisk, praktisk och lätt att matcha med dina vitvaror som är lika till utseende.

Fram- och bakkanter samt gavlar kan du få i olika profiler och mått. Standard är 30 och 40 millimeter men våra rostfria bänkskivor finns även från 20 upp till 100 millimeter.

Skötselråd av rostfri bänkskiva

För att din bänkskiva ska behålla sin ursprungliga kvalitet är det att rekommendera regelbunden rengöring. Efter användning, torka alltid av den rostfria bänkskivan med diskmedel och rent vatten. Skölj noga och torka.

För att undvika att någon beläggning bildas på ytan, låt inte vatten eller andra vätskor torka in. Bra att tänka på är att även om rostfritt stål tål hård behandling kan vassa föremål lätt repa materialet. Efter en tids användning kan reporna jämnas ut – utan att skivan mister sin glans.

Bra att tänka på med en rostfri bänkskiva

För en lång livslängd på skivan är det viktigt att tänka på att aldrig använda skurpulver eller stålull för att rengöra bänkskivan. Förutom att risken för repor ökar kan även rostangrepp bildas.

Matvaror som innehåller syror, eller andra ämnen som kan angripa rostfritt stål, måste snabbt torkas bort. Det kan vara juicer, salt, ättika, ketchup eller majonnäs. Om de inte tas bort finns risk för korrosion.

Utstrålar nordisk elegans och enkelhet

Även om du kanske känner den rostfria bänkskivan bäst från stora restaurangkök, så passar den minst lika bra i det privata köket. Den industriella, moderna känslan möter det tidlösa blandat med den nordiska elegansen.
Det är en självklart val för dig som vill lyfta fram den moderna stilen eller framhäva den klassiska charmen.

Köket verkar större

Den rostfria bänkskivan reflekterar ljuset i rummet, vilket ger effekten att ditt kök verkar större. Det kan vara bra att tänka på den fördelen om du har ett mindre kök – men det är en egenskap som uppskattas oavsett storleken på rummet.

Dessutom är en rostfri bänkskiva ett material som enkelt kan kombineras med andra material. Exempelvis är det vanligt att se det rostfria bredvid en massiv träskiva, för att skona träet.

Marbodal Malevik - öppen vägghylla

Rostfri bänkskiva

Fram- och bakkanter samt gavlar kan du få i olika profiler och mått. Materialet är en kraftig, tjock stålplåt med handgjord levande yta och påtaglig kvalitetskänsla.

Kantsektion till bänkskiva

Komplettera din rostfria bänkskiva med den klassiska framkanten MF13 som ser till att vattnet inte rinner ner på golvet. Fram- och bakkanter kan du få i olika profiler och mått.

Rostfri dekorsida

Du kan även få dekorsidor och socklar till din rostfria bänkskiva - en ultramodern kombination. Högblanka Vollo och dekorsida i rostfri plåt.
Ramsvik svarbets - Köksö  från Marbodal med bänkskivor i  tre olika material. Kvartkomposit med en centrerad del i rostfritt samt en nedsänkt huggkubbe.

Vilken bänkskiva passar dig och ditt kök?

Väljer du en bänkskiva i laminat får du en mycket prisvärd och slitstark bänkskiva som passar i de allra flesta kök. CoreStone Basic har en sammetslen yta, är lättskött och skarvarna på bänkskivan blir nästan osynliga.

Rostfria bänkskivor är snygga, gedigna och tåliga. Väljer du istället en bänkskiva i sten eller kompositsten får du en arbetsyta som är mycket värme- och reptålig. Bänkskivor i massivt trä ger köket ett varmt och ombonat intryck, men de är också lite känsligare och kräver mer skötsel.

Här hittar du fler tips

Boka ett möte och starta din köksresa

Vi träffas digitalt, på telefon eller i butik.