Marbodal - Bänkskiva Iron Bark

Kompositsten

En bänkskiva i kompositsten passar perfekt för dig som vill ha en hård och tålig bänkskiva som tål dagligt slitage. Kompositsten är ett konstgjort stenmaterial som består av kvarts, ett av naturens hårdaste mineralämnen. Kvartsen blandas med mineraler, färgpigment och bindemedel, för att sedan pressas och gjutas till en skiva.

Kompositsten är mycket tålig mot fläckar och repor och har ett jämnare utseende än vissa sorter av natursten. Den täta ytan gör att den blir lättare att hålla ren och är mer hygienisk.

 

Marbodal färgkollektion Jordnära möter trä. Med köket Signatur Ekbacken i brunbets i kombination med färgen Granit skapar ett stilfullt och kraftfullt kök.

Skötselråd för kompositsten

En kompositbänkskiva rengörs med rent vatten, eventuellt att man kan addera lite rengöringsmedel om nödvändigt.

Komposit tål värme från stekpannor och kastruller under kortare tid, men du bör aldrig lämna dem att svalna på bänkskivan. Om ett grytunderlägg inte används kan kompositstenbänkskivan i värsta fall spricka.

Komposit finns i tre olika tjocklekar: 12, 20 och 30 millimeter.

Observera att färgerna kan skilja sig från originalprodukten. För att få rätt färgåtergivning, ta en titt på färgproverna hos någon av våra återförsäljare.

Vanliga frågor om bänkskivor i kompositsten

 

Vad är kompositsten?

Det är ett konstgjort stenmaterial som består av kvarts, ett av naturens hårdaste mineralämnen samt fältspat. För att få en bänkskiva i kompositsten blandas kvartsen med färgpigment och bindemedel för att pressas och till slut gjutas till en skiva.

Är kompositsten bra i köket?

Materialet är mycket tåligt mot repor och orenheter. I ett kök ska du kunna röra dig fritt och inte hindra din kreativitet för att vara alldeles för försiktig. kompositstenbänkskivan har en tät yta som är lätt att hålla ren.

Hur tåligt är kompositsten?

Väldigt tålig och hård, vilket innebär att den klarar av dagligt slitage med bravur.

Vilka färger kan man välja på?

Våra kompositstenbänkskivor finns i många olika färger och mönster. Se hela sortimentet nedan.

Marbodal Signatur Ekbacken - bänkskiva Moorland Fog

Et Calacatta Gold

Empira White

Snowy Ibiza

White Attica

Bianco

Venato Bianco

Iceland

Beach Grey

Cloudburst Concrete

Desert Silver

Venato Grigio

Nobel Grey

Moorland Fog

Poblenou

Caesarstone er vedlikeholdsfritt og av høy kvalitet, dette gjør de godt egnet for benkeplater på kjøkken.

Shitake

Turbine Grey

Woodlands

Beach Clay

Grigio Anthracite

Rugged Concrete

Black Tempal

Venato Scuro

Tebas Nebula

Corktown

Empira Black

Divinity Black

Terrazzo Grå

Terrazzo Creme

Terrazzo Grön

Ramsvik svarbets - Köksö  från Marbodal med bänkskivor i  tre olika material. Kvartkomposit med en centrerad del i rostfritt samt en nedsänkt huggkubbe.

Vilken bänkskiva passar dig och ditt kök?

Väljer du en bänkskiva i laminat får du en mycket prisvärd och slitstark bänkskiva som passar i de allra flesta kök. CoreStone Basic har en sammetslen yta, är lättskött och skarvarna på bänkskivan blir nästan osynliga.

Rostfria bänkskivor är snygga, gedigna och tåliga. Väljer du istället en bänkskiva i sten eller kompositsten får du en arbetsyta som är mycket värme- och reptålig. Bänkskivor i massivt trä ger köket ett varmt och ombonat intryck, men de är också lite känsligare och kräver mer skötsel.

Här hittar du fler tips

Boka ett möte och starta din köksresa

Vi träffas digitalt, på telefon eller i butik.