Marbodal - Bänkskiva Iron Bark

Kompositsten

En bänkskiva i kompositsten passar perfekt för dig som vill ha en hård och tålig bänkskiva som tål dagligt slitage. Kompositsten är ett konstgjort stenmaterial som består av kvarts, ett av naturens hårdaste mineralämnen. Kvartsen blandas med mineraler, färgpigment och bindemedel, för att sedan pressas och gjutas till en skiva.

Kompositsten är mycket tålig mot fläckar och repor och har ett jämnare utseende än vissa sorter av natursten. Den täta ytan gör att den blir lättare att hålla ren och är mer hygienisk.

 

Marbodal färgkollektion Jordnära möter trä. Med köket Signatur Ekbacken i brunbets i kombination med färgen Granit skapar ett stilfullt och kraftfullt kök.

Skötselråd för kompositsten

En kompositbänkskiva rengörs med rent vatten, eventuellt att man kan addera lite rengöringsmedel om nödvändigt.

Komposit tål värme från stekpannor och kastruller under kortare tid, men du bör aldrig lämna dem att svalna på bänkskivan. Om ett grytunderlägg inte används kan kompositstenbänkskivan i värsta fall spricka.

Komposit finns i tre olika tjocklekar: 12, 20 och 30 millimeter.

Observera att färgerna kan skilja sig från originalprodukten. För att få rätt färgåtergivning, ta en titt på färgproverna hos någon av våra återförsäljare.

Vanliga frågor om bänkskivor i kompositsten

 

Vad är kompositsten?

Det är ett konstgjort stenmaterial som består av kvarts, ett av naturens hårdaste mineralämnen samt fältspat. För att få en bänkskiva i kompositsten blandas kvartsen med färgpigment och bindemedel för att pressas och till slut gjutas till en skiva.

Är kompositsten bra i köket?

Materialet är mycket tåligt mot repor och orenheter. I ett kök ska du kunna röra dig fritt och inte hindra din kreativitet för att vara alldeles för försiktig. kompositstenbänkskivan har en tät yta som är lätt att hålla ren.

Hur tåligt är kompositsten?

Väldigt tålig och hård, vilket innebär att den klarar av dagligt slitage med bravur.

Vilka färger kan man välja på?

Våra kompositstenbänkskivor finns i många olika färger och mönster. Se hela sortimentet nedan.

Marbodal Signatur Ekbacken - bänkskiva Moorland Fog

Bianco

Et Calacatta Gold

Empira White

Bianco Palazzo

Alpine Mist

Lime Delight

White Attica

Snowy Ibiza

Bianco Drift

Coral Clay

Caesarstone er vedlikeholdsfritt og av høy kvalitet, dette gjør de godt egnet for benkeplater på kjøkken.

Shitake

Taj Royal

Moorland Fog

Beach Iceberg

Lagoon

London Grey

Clamshell

Cloudburst Concrete

Rugged Concrete

Grigio Anthracite

Piatra Grey

Poblenou

Nobel Grey

Black Tempal

Empira Black

Corktown

Negro Tebas

Divinity Black

Fusion Taupe

Turbine Grey

Woodlands

Desert Silver

NYHET! Mer hållbara val

Dekorer tillverkade med 100% återvunnet glas och mineraler. Detta nya material är en milstolpe i hållbara material. Det består av glas som har fått nytt liv efter att ha krossats under produktion. Med en låg kiseldioxidhalt på mindre än sju procent, är materialets produktion enklare och säkrare. Dekorerna bär även en internationellt erkänd certifiering som garanterar dess hållbara egenskaper samt cirkulära attribut.

Volcano Grey

Volcano Dim

Blanco Consciente

Nature Silver

Ramsvik svarbets - Köksö  från Marbodal med bänkskivor i  tre olika material. Kvartkomposit med en centrerad del i rostfritt samt en nedsänkt huggkubbe.

Vilken bänkskiva passar dig och ditt kök?

Väljer du en bänkskiva i laminat får du en mycket prisvärd och slitstark bänkskiva som passar i de allra flesta kök. CoreStone Basic har en sammetslen yta, är lättskött och skarvarna på bänkskivan blir nästan osynliga.

Rostfria bänkskivor är snygga, gedigna och tåliga. Väljer du istället en bänkskiva i sten eller kompositsten får du en arbetsyta som är mycket värme- och reptålig. Bänkskivor i massivt trä ger köket ett varmt och ombonat intryck, men de är också lite känsligare och kräver mer skötsel.

Här hittar du fler tips

Boka ett möte och starta din köksresa

Vi träffas digitalt, på telefon eller i butik.