Marbodal - bänkskiva vit kompaktlaminat stänkskydd Mullvad matt

Bänkskivor i kompaktlaminat

Ytan på en bänkskiva i kompaktlaminat är likadan som en vanlig bänkskiva i laminat. Skillnaden ligger inuti, där kärnan består av impregnerat kraftpapper. Ovan- och undersidan består av högtryckslaminat. Resultatet blir en kompakt bänkskiva med endast 10 mm tjocklek som med sin raka framkant ger den ett tunnt och stilrent uttryck. Hoar underlimmas på samma sätt som i vanliga laminatbänkskivor.

Bänkstående vitrin skåp med lådor. Bänkskiva i kvartskomposit.

Bänkskivor i kompaktlaminat

En bänkskiva i kompaktlaminat är rätt val för dig som vill ha en tunn, snygg och praktisk bänkskiva. Här kan du läsa allt om fördelarna, och vad som är bra att tänka på, när du väljer en bänkskiva i kompaktlaminat.

Vad är kompaktlaminat?

Kompaktlaminat är tillverkat av specialpapper som komprimeras till en stark bänkskiva i en process som inkluderar högt tryck och värme.

Topp- och bottenskikten är färgat laminatpapper som är impregnerat med melamin. Det gör att strukturen är både robust och hållbar samtidigt som ytan är lätt att rengöra och underhålla.

Fördelar med en bänkskiva i kompaktlaminat

Som namnet antyder har skivan en kompakt struktur. Det ger en hållbar bänkskiva med flera fördelar. Bland annat finns det många designalternativ, motståndskraften mot repor är stark och den är värmebeständig.

Bänkskivor i kompaktlaminat har i princip samma egenskaper som bänkskivor i laminat, men de är inte gjorda med en spånskiva som kärna. I stället har bänkskivor i kompaktlaminat en färgad kärna vilket innebär att det är ett mer hållbart alternativ.

Många designmöjligheter

Kompaktlaminat är ett flexibelt material där hörnen kan rundas om så önskas. Dessutom går det att få i flera olika färger och därmed lämpligt för i stort sett alla köksmodeller.

Gjorda för att användas

En bänkskiva i kompaktlaminat har en vikt på 15 kg/m2 vid en tjocklek på 12-13 millimeter. Trots den smala konstruktionen är kompaktlaminat tåligt mot repor vilket innebär att det är en bänkskiva som är tänkt att användas.
Vi rekommenderar dock att du alltid använder en skärbräda och undviker gjutjärnspannor eller lergods som kan repa bänkskivan.

Så tar du hand om din bänkskiva i kompaktlaminat

Starkt färgad mat och dryck kan missfärga bänkskivan. Om du spiller exempelvis rödvin eller rödbetsjuice måste du därför se till att ta bort fläcken direkt.

Den dagliga rengöringen kan göras med rent vatten och en trasa. Undvik att använda skurpulver, stålull eller andra slipmedel eftersom de kan repa den kompakta laminatskivan.

Kompaktlaminat är resistent mot vanliga rengöringsmedel men tål inte starka syror. För att få bukt med envisa fläckar rekommenderar vi att du använder ett universalrengöringsmedel – men inte sulfo. Efteråt tvättas bänkskivan igen med en ren, urvriden trasa.

 

Marbodal Arkitekt Plus Lin - köksö med extra breda lådor som ger gott om lättåtkomlig förvaring

Frost med svart kärna

Vit med vit kärna

Svart mocka med svart kärna

Svart med svart kärna

Ramsvik svarbets - Köksö  från Marbodal med bänkskivor i  tre olika material. Kvartkomposit med en centrerad del i rostfritt samt en nedsänkt huggkubbe.

Vilken bänkskiva passar dig och ditt kök?

Väljer du en bänkskiva i laminat får du en mycket prisvärd och slitstark bänkskiva som passar i de allra flesta kök. CoreStone Basic har en sammetslen yta, är lättskött och skarvarna på bänkskivan blir nästan osynliga.

Rostfria bänkskivor är snygga, gedigna och tåliga. Väljer du istället en bänkskiva i sten eller kompositsten får du en arbetsyta som är mycket värme- och reptålig. Bänkskivor i massivt trä ger köket ett varmt och ombonat intryck, men de är också lite känsligare och kräver mer skötsel.

Här hittar du fler tips

Boka ett möte och starta din köksresa

Vi träffas digitalt, på telefon eller i butik.