Ramsvik Svartbets - kök från Marbodal

Natursten

Natursten är ett slitstarkt material som tål tuff behandling. En stenskiva behöver lite underhåll, men för att skydda en bänkskiva av sten mot inträngning av olika former av fett och smuts är det viktigt att tillföra fett till bänkskivan. Använd din egen stenolja, som kan köpas hos våra återförsäljare.

Nero Assoluto

Nero Impala

Steel Grey

Bianco Carrara

Grå Bohus

Om natursten

Natursten är naturens egen produkt. Det gör att det kan förekomma avvikelser från prover och bilder till faktiskt levererade bänkskivor i sten. Det här är en del av charmen och äktheten i att välja en sådan produkt. Av naturstenarna är graniten den mest tåliga medan marmor är porösare och därför känsligare för fläckar och repor.

Granit

En stenskiva av granit eller annan natursten rengörs med vatten, eventuellt med en liten del av vanliga rengöringsmedel. Granit kan rengöras med sura rengöringsmedel och eventuella kalkrester avlägsnas med kalkborttagning eller liknande.

Granit tål värme från kastruller en kortare tid, men de bör aldrig svalna på bänkskivan. Om grytunderlägg inte används kan bänkskivan av granit i värsta fall spricka.

Marbodals naturstensskivor är impregnerade och därmed extra slitstarka. Urvalet av stenplattor varierar mellan återförsäljare. Kontakta din närmaste återförsäljare för information om sortimentet.

Observera att färgerna kan skilja från originalprodukten. För att få rätt färgåtergivning, ta en titt på färgproverna hos våra återförsäljare.

Marbodal Form Åska - avslutningshylla för köksö
Ramsvik svarbets - Köksö  från Marbodal med bänkskivor i  tre olika material. Kvartkomposit med en centrerad del i rostfritt samt en nedsänkt huggkubbe.

Vilken bänkskiva passar dig och ditt kök?

Väljer du en bänkskiva i laminat får du en mycket prisvärd och slitstark bänkskiva som passar i de allra flesta kök. CoreStone Basic har en sammetslen yta, är lättskött och skarvarna på bänkskivan blir nästan osynliga.

Rostfria bänkskivor är snygga, gedigna och tåliga. Väljer du istället en bänkskiva i sten eller kompositsten får du en arbetsyta som är mycket värme- och reptålig. Bänkskivor i massivt trä ger köket ett varmt och ombonat intryck, men de är också lite känsligare och kräver mer skötsel.

Här hittar du fler tips

Boka ett möte och starta din köksresa

Vi träffas digitalt, på telefon eller i butik.