Marbodal - livet i köket

Massiv trä

Massivt trä är både levande och varmt, genuint och vackert, det tål att åldras. Trä är lite känsligare än laminat och därför levererar vi våra träskivor hårdvaxade eller oljade. En träskiva nära vatten och spis bör vara hårdvaxad då den vaxade ytan tål vatten bättre än en oljad, matt yta.

Ek tobak

Ek slate grey

Ek cliff grey

Ek ebony

Ek

Ek vitbetsad

Ek svartbetsad

Amerikansk valnöt

Bra att känna till

Våra träskivor levereras hårdvaxade eller oljade. En träskiva som ska användas nära vatten eller spis bör vara hårdvaxad då den vaxade ytan tål vatten bättre än en oljad, matt yta. Behandla en oljad skiva regelbundet. Om du häller lite vatten på ytan och vattnet pärlar sig betyder det att ytan är mättad. I vårt sortiment finner du bänkskivor i träsorterna ask, ek och amerikansk valnöt.

En brolösning är en utbyggnation av bänkskivan som kan användas som matplats, bar eller läxläsning. Den ger karaktär till köket och uppmuntrar till social närvaro.
Ramsvik svarbets - Köksö  från Marbodal med bänkskivor i  tre olika material. Kvartkomposit med en centrerad del i rostfritt samt en nedsänkt huggkubbe.

Vilken bänkskiva passar dig och ditt kök?

Väljer du en bänkskiva i laminat får du en mycket prisvärd och slitstark bänkskiva som passar i de allra flesta kök. CoreStone Basic har en sammetslen yta, är lättskött och skarvarna på bänkskivan blir näst intill osynliga. Rostfria bänkskivor är snygga, gedigna och tåliga. Väljer du istället en bänkskiva i sten eller kvartskomposit får du en arbetsyta som är mycket värme- och reptålig. Bänkskivor i massivt trä ger köket ett varmt och ombonat intryck, men de är också lite känsligare och kräver mer skötsel.

Här hittar du fler tips