Marbodal - livet i köket

Massivt trä

En massiv träskiva är både levande och varmt, genuint och vackert. Det tål att åldras. En bänkskiva i massivt trä är lite känsligare än laminat, därför levererar vi våra träskivor hårdvaxade eller oljade.

Marbodal - Köksö med träbänkskiva Thermo Ask. Diskho i komposit och blandare i mässing.

Fördelar med bänkskivor i massivt trä

Även om en massiv träskiva kräver lite mer underhåll än vissa andra typer av bänkskivor har den flera unika egenskaper. Den finns i flera träslag, passar de flesta köksstilar och är ett unikt och levande material med ett genomsnittspris där det är enkelt att slipa bort repor. Bara för att nämna några.

Trä håller över tid

Det är inte utan anledning som en bänkskiva i massivt trä är bland de mest populära bänkskivorna. Naturmaterialen gör att du kan använda bänkskivan som kontrast i både ett minimalistiskt kök och ett stilrent kök. Omvänt kan den massiva bänkskivan också framhäva det klassiska kökets mysighet och charm.

Det här gör den massiva träskivan till en tidlös klassiker.

Blir finare med åren

Innan du väljer en bänkskiva i trä, kom ihåg att direkt solljus påverkar skivan. Du kommer därför att upptäcka att färgen förändras med tiden, den blir ofta mörkare och mer enhetlig.

En massiv träskiva får en vacker patina med tiden. Och ingen är den andra lik.

Marbodal - bänkskiva vitbetsad ek

Ek tobak

Ek slate grey

Ek cliff grey

Ek ebony

Ek

Ek vitbetsad

Ek svartbetsad

Amerikansk valnöt

Marbodal - bänkskiva vitbetsad ek med smalare häll från Siemens

Skötselråd med massivt trä

Massivt trä är ett levande material som rör sig i med varierande luftfuktighet och inomhustemperatur. För att behålla sin skönhet kräver den ett visst mått av underhåll.

Ytan kan slipas och sedan oljas om den är skadad. Tre till fyra gånger om året bör massiva paneler ändå behandlas med olja eller vax för att förhindra uttorkning. Och för att hålla formen stabil och vacker.

Ge extra skydd på gavlytor, vid diskhoar och hällar. En träskiva nära vatten bör hårdvaxas eftersom den vaxade ytan tål vatten bättre än en oljad, matt yta.

Vatten och värme

För daglig rengöring rekommenderas vanligt tvålvatten. MEN! Använd inte koncentrerad tvål eller diskmedel.

Undvik att skivorna utsätts för vatten från tallrikar, vaser eller liknande under en längre tid. Undvik även att använda starka eller koncentrerade rengöringsmedel. Klor ska inte heller användas.

Placera aldrig varma kastruller eller liknande direkt på en massiv träskiva. Hushållsapparater som avger konstant värme, som kaffebryggare, ska aldrig placeras direkt på bänkskivan. Detta för att undvika missfärgningar, uttorkning och sprickbildning.

 

Boka ett möte och starta din köksresa

Vi träffas digitalt, på telefon eller i butik.