Keramik

Keramik med lera som huvudkomponent pressas under extremt högt tryck och sedan bränns vid hög temperatur. Det är en vidareutvecklad version av materialet som är känt från klinkerindustrin, men då tillgängligt i dimensioner av vilka skräddarsydda bänkskivor kan produceras.

Keramik i allmänhet väldigt reptåligt och värmebeständigt. Du kan därför med förtroende ställa ner din varma panna på arbetsbänken.
Ytan är en matt borstad yta så kallad satäng.

Calacatta

Cinquale

Retrostone

Himalaya Crystal

New York

Pulpis

Basalt Grey

Basalt Black

Calatorao

Nero Marquina

Ramsvik svarbets - Köksö  från Marbodal med bänkskivor i  tre olika material. Kvartkomposit med en centrerad del i rostfritt samt en nedsänkt huggkubbe.

Vilken bänkskiva passar dig och ditt kök?

Väljer du en bänkskiva i laminat får du en mycket prisvärd och slitstark bänkskiva som passar i de allra flesta kök. CoreStone Basic har en sammetslen yta, är lättskött och skarvarna på bänkskivan blir näst intill osynliga. Rostfria bänkskivor är snygga, gedigna och tåliga. Väljer du istället en bänkskiva i sten eller kvartskomposit får du en arbetsyta som är mycket värme- och reptålig. Bänkskivor i massivt trä ger köket ett varmt och ombonat intryck, men de är också lite känsligare och kräver mer skötsel.

Här hittar du fler tips