Bänkskivor i keramik

Keramiska bänkskivor har de allra flesta egenskaperna som finns i en och samma bänkskiva. Materialet är underhållsfritt, hygieniskt, tolererar värme, reptåligt och tillverkat av naturliga och återvunna material.

Calacatta

Cinquale

Abu Dhabi

Himalaya Crystal

Retrostone

Dehli beige

New York

Pulpis

Gris du gent

Pietra Luna

Pirenei Grey

Basalt Grey

Calatorao

Basalt Black

Niagara

Nero Marquina

Det här är en bänkskiva i keramik

Keramik med lera som huvudkomponent pressas under extremt högt tryck och sedan bränns vid hög temperatur. Det är en vidareutvecklad version av materialet som är känt från klinkerindustrin, men då tillgänglig i dimensioner av vilka skräddarsydda bänkskivor kan produceras.

Keramik i allmänhet är väldigt tåligt mot både repor och värme vilket innebär att du kan med förtroende ställa ner din varma panna på arbetsbänken. Ytan är en matt, borstad yta – så kallad satäng.

Ramsvik svarbets - Köksö  från Marbodal med bänkskivor i  tre olika material. Kvartkomposit med en centrerad del i rostfritt samt en nedsänkt huggkubbe.

Vilken bänkskiva passar dig och ditt kök?

Väljer du en bänkskiva i laminat får du en mycket prisvärd och slitstark bänkskiva som passar i de allra flesta kök. CoreStone Basic har en sammetslen yta, är lättskött och skarvarna på bänkskivan blir nästan osynliga.

Rostfria bänkskivor är snygga, gedigna och tåliga. Väljer du istället en bänkskiva i sten eller kompositsten får du en arbetsyta som är mycket värme- och reptålig. Bänkskivor i massivt trä ger köket ett varmt och ombonat intryck, men de är också lite känsligare och kräver mer skötsel.

Här hittar du fler tips

Boka ett möte och starta din köksresa

Vi träffas digitalt, på telefon eller i butik.