Brf Lobelia - välplanerade lägenheter i Mölndals innerstad

Mölndal
Från Mölndal tar det bara 9 minuter med tåg att åka till Göteborg C. Men man behöver inte åka in till storstan om man inte vill då Mölndal bjuder på ett levande cityliv med restauranger och shopping. Mölndals innerstad har fått nytt liv med fisk-, frukt- och ostbutiker, caféer och restauranger, apotek och hårsalonger, livsmedelsbutiker och service. Riksbyggen bygger nu nyproducerade lägenheter i olika storlekar i Mölndals innerstad med preliminär inflyttning från januari 2022.
Köksmodell

Arkitekt plus, Form, Malevik

Antal lägenheter

60

Samarbetspartner

Riksbyggen

Mer om projektet

Läs mer här

Brf Lobelia består av 60 välplanerade lägenheter med 1–3 rum och kök. Ettorna är väl tilltagna, med generös sovalkov. Tvåorna och treorna är välplanerade och har precis som ettorna en rymlig balkong eller uteplats mot föreningens fina och privata innergård. Lägenheterna rymmer moderna och funktionella kök med plats för umgänge och många och långa middagar. Tack vare smarta planlösningar, lättskötta material och förvaringsutrymmen är det praktiska hem med minimalt underhåll.

I Brf Lobelia finns det en grönskande fin innergård som bara de boende kommer in på. Här man njuta av lugnet på hemmaplan eller umgås med vänner. Man behöver inte ens vara på innergården för att dra nytta av grönskan, den är även ett fint blickfång som ger en skön atmosfär när man sitter på balkongen eller uteplatsen.

För att säkerställa högsta möjliga hållbarhetsnivå använder Riksbyggen Sweden Green Building Councils certifieringssystem Miljöbyggnad. Systemet baseras på svenska bygg- och myndighetsregler samt svensk byggpraxis och ger ett kvitto på nybyggnationers kvalitet när det gäller energi, inomhusmiljö och material. Det betyder att man minskar användandet av ändliga resurser, att man får ett sunt inneklimat och en låg energianvändning.

Mer information om projektet här.

Marbodal är stolt köksleverantör till Riksbyggen och i detta projekt erbjuds 4 olika köksstilar att välja mellan:

Harmoni (grundutförande)
Arkitekt Plus Vit, Handtag: Solo krom, Bänkskiva: Furu Vit

Arv (tillval)
Form Vit, Handtag: Lounge krom/svart läder, Bänkskiva: Ferro Grafit

Kontrast (tillval)
Malevik Mörk, Handtag: Grepplist edge straight antik brons, Bänkskiva: Svart Matt

Ikon (tillval)
Bänkskåp: Arkitekt Plus grå, Väggskåp: Arkitekt Plus kritvit, Handtag: Marmorknopp med rostfri fot, Bänkskiva/Stänkskydd: Marmor laminat