Lindö Åska i PLUS-utförande med platsbyggd känsla. Bänkstående vitrin skåp med lådor.

Gråa kök

Ett grått kök är klassiskt och tidlöst och den gråa färgen är dessutom lätt att kombinera med andra färger. Allt fler väljer gråa köksluckor och det är helt klart en trend som är här för att stanna! Med våra gråa köksluckor kan du skapa alltifrån en modern, stramare stil till en varm och lantlig känsla.

Tidlös med grått

Grått är en klassisk och tidlös färg. Marbodals senaste YouGov-undersökning visar att en tredjedel av svenskarna drömmer om just ett grått kök. Krom är ett material som passar bra ihop med färgen, det skapar en kallare men ändå hemtrevlig känsla. Matcha olika nyanser av kulören för att få ett mer levande kök.

Ett grått kök ger en modern känsla, men också en god portion lugn med mjuka, dova färger. På många sätt är ett grått kök också mer praktiskt än ett vitt kök då repor på ytor blir mindre synliga och fläckar inte heller är lika synliga; vilket kan vara en lättnad i en hektisk vardag.

 

 

 

 

Våra grå färger

Jordnära är en harmonisk och rofylld kollektion av noga utvalda färger, inspirerade av vår nordiska natur. Det inkluderar Moln, Åska och Granit. 

Upplev alla våra Jordnära färger

 

 

 

Kombinera färger

Grå är en färg som är väldigt lätt att kombinera med andra färger. Det är också en färg som fint kan kombineras med olika typer av grå nyanser, och passar bra som basfärg i köket. Man bör också överväga hur mycket av köket som ska vara grått. Det kanske inte är nödvändigt att gå för alla ytor i grått, utan välj delar av köket som har grundfärgen grå. Då får du också ett mer levande kök.

Grått går även enkelt att kombinera med andra typer av material som trä, laminat och inte minst passar det bra till vitvaror. En bänkskiva som kompletterar den grå färgen kommer att ge köket ett rejält lyft. Det viktiga är att kombinationen av färger och material står i stil med varandra, men också att de framhäver varandra.

 

 

 

 

 

Marbodal färgkollektion Jordnära möter trä. Med köket Signatur Ekbacken i brunbets i kombination med färgen Granit skapar ett stilfullt och kraftfullt kök.