Marbodal Signatur Ekbacken - köksö med runda former
Marbodal Signatur Ekbacken - köksö med runda former

Bänkskivor test

Välj rätt bänkskiva till ditt kök

En bänkskiva fyller många syften i ett kök. Förutom att den ska vara en tålig arbetsyta som ska klara av att användas så kan rätt bänkskiva faktiskt lyfta hela känslan i köket. Vilken bänkskiva väljer du?

Bästsäljande bänkskivor

Marbodal - bänkskiva vitbetsad ek

Massiv trä

Massivt trä är både levande och varmt, genuint och vackert, det tål att åldras. Trä är lite känsligare än laminat och därför levererar vi våra träskivor hårdvaxade eller oljade. En träskiva nära vatten och spis bör vara hårdvaxad då den vaxade ytan tål vatten bättre än en oljad, matt yta.

Marbodal - bänkskiva Venato Scuro

Natursten

Granit och marmor. Av naturstensorterna är graniten den mest tåliga. Den tål värme, vatten och till och med vassa knivar. Marmor är porösare och därför känsligare för fläckar och repor, men många tycker att just det är en charmig egenskap. Marbodals naturstensskivor är impregnerade och därmed extra slitstarka.

Marbodal - Bänkskiva Iron Bark

Kvartskomposit

En bänkskiva i komposit passar perfekt för dig som vill ha en hård och tålig bänkskiva som tål dagligt slitage. Kvartskomposit är ett konstgjort stenmaterial som består till största delen av kvarts, ett av naturens hårdaste mineralämnen. Kvartsen blandas med färgpigment och bindemedel, för att sedan pressas och gjutas till en skiva. Kvartskompositen är mycket tålig mot fläckar och repor och har ett jämnare utseende än vissa sorter av natursten. Dess täta yta gör att den blir lättare att hålla ren och är mer hygienisk.

Marbodal - bänkskiva Marmor i laminat med diskho Franke Mythos och blandare Grohe Minta

Laminat

Laminatbänkskivor tål det mesta, under många år, utan att visa tecken på att ge upp. Vi har ett brett sortiment i en mängd olika ytor, mönster och färger. Sätt din stil med önskad kantlist. Alla våra laminatbänkskivor i tjocklek 30 mm med kantlist MF1 eller MF1 plus är Svanenmärkta.

Boka ett möte och starta din köksresa

Vi träffas digitalt, på telefon eller i butik.

Mer kökstillbehör

Ramsvik svarbets - Köksö  från Marbodal med bänkskivor i  tre olika material. Kvartkomposit med en centrerad del i rostfritt samt en nedsänkt huggkubbe.

Bänkskivor

Marbodal - Diskho Intra, bänkskiva Venato Scuro i kvartskomposit, blandare Mora

Blandare

Marbodal - disko Franke, blandare Mora One

Diskhoar

Marbodal Arkitekt plus Bark - kökslucka i brunt. Handtag Solo svart.

Vitvaror