Dockporten – luftiga lägenheter i bästa läge med sundet som närmsta granne

Malmö
Dockan i Malmö är Västra hamnens lite lugnare granne och är ett av Malmös mest eftertraktade bostadsområden. Från att under decennier ha varit ett pulserande varv som hjälpte till att sätta Sverige på kartan som en av världens främsta industrinationer, till att idag vara en fullt utbyggd modern stadsdel med alla tänkbara bekvämligheter. Här bygger Peab Bostad Brf Dockporten.
Märkning

Svanenmärkt

Samarbetspartner

Peab Bostad Brf Dockporten

Mer om projektet

Läs mer här

Dockportens huskropp är formad som ett U, med en stor gemensam och gård i mitten. Längst upp i huset finns en gemensam bastu på taket, perfekt en vacker sommarkväll eller en blåsig höstkväll.

Dockporten är Svanenmärkt vilket innebär att byggnaden har låg energianvändning, uppfyller höga miljö- och hälsokrav på byggvaror och innemiljön som ju är bra för både människan och miljön.

Totalt består Dockporten av 98 bostadsrätter fördelade på sex våningsplan, alla med balkong, uteplats eller terrass och alla med samma havsnärvaro. Samtliga bostäder utstrålar en avskalad skandinavisk elegans där varje materialval och detalj är väl genomtänkt.

Marbodal är stolt köksleverantör till detta projekt där tre olika köksstilar erbjuds, framtagna av inredare Sofie Börjesson som driver Room by Sofie.

Deep Modern
Lucka: Arkitekt plus Granit slät lucka med oval svart knopp. Bänkskiva: Laminat Terrazzo, Bänkskiva penthouse: Venato Bianco, kvartskomposit

Classic Ocean
Lucka: Form Frost med handtag Skålen borstad/oval borstad knopp. Bänkskiva: Laminat Ek, Bänkskiva penthouse: Venato Scuro, kvartskomposit

Salt Nature
Lucka: Malevik ljus med handtag Edge Straight samt pushöppning. Bänkskiva: Laminat Vit, Bänkskiva penthouse: Bianco, kvartskomposit