Steg för steg: Så går ett RE:NEW luckbyte till

Ibland behöver man en förändring. Ett litet lyft i sitt kök, helt enkelt. Och just enkelt kan det vara eftersom det ofta krävs ganska lite för stor effekt.

Så här går ett RE:NEW luckbyte till hos Marbodal.

Så uppdaterade Annelie köket i sitt sekelskifteshus med nya luckor, se alla bilder här.

Steg 1: Valet

Vilka delar av köket är det du behöver byta ut? Du väljer själv eller tillsammans med en köksdesigner. Om det handlar om just ett luckbyte är det dags att bestämma dig för vilken lucka som blir ny favorit.

Steg 2: Planerandet

Om du valt att ta hjälp av en köksdesigner – då får du hjälp från idé till installation. De ritar upp, beställer och levererar.

Steg 3: Resultatet

För att det ska bli så enkelt och smidigt som möjligt rekommenderar vi att en certifierad montör från oss gör själva bytet av luckor. Sedan är det klart!

Vanliga frågor och svar om RE:NEW luckbyte

Hur vet jag om jag kan göra ett luckbyte?

Om du har ett Marbodalkök från 1996 eller senare, eller ett Myresjökök 2009 eller senare, går det att göra ett byte av luckor.

Hur vet jag om jag har ett Marbodalkök jag kan göra luckbyte på?

Börja med att se om det finns täckbrickor på lådsidorna, eller gångjärn med Marbodals logotyp på. För att sedan försäkra dig om att luckbyte är möjligt kontrollerar du att stommarna är 16 millimeter tjocka.

Mät över hålraden, från cirkelcentrum fram till kant ska det vara 37 millimeter.

Hur vet jag om jag har ett Myresjökök som jag kan göra ett luckbyte på?

Se om det finns täckbrickor på lådsidor eller gångjärn med Myresjököks logotyp på. För att sedan försäkra dig om att luckbyte är möjligt kontrollerar du att stommarna är 16 millimeter tjocka.

Mät över hålraden, från cirkelcentrum fram till kant ska det vara 37 millimeter.

På vilket sätt kan jag uppdatera mitt kök?

Det finns många sätt för att fräscha upp köket. Antingen kan du göra en enklare variant och byta knoppar och handtag, kanske byta ut lite textilier och växter.

Eller så finns möjligheten att byta ut bänkskiva, luckor och vitvaror. Men kan också byta ut skåp till lådor eller varför inte ta bort överskåp och lämna plats till öppna hyllplan. Om utrymmet finns är en köksö eller sitthörna alltid ett trevligt alternativ.

Hur mycket kostar det att uppdatera sitt kök?

Kostnaden varierar beroende på hur mycket och vad du vill byta ut. Det beror exempelvis på vilka typer av luckor eller vilken bänkskiva du vill ha. Hur stort ditt kök är, det är också en bidragande faktor.

Amelia Widell renoverade sitt kök – utan att behöva sätta in ett nytt, läs hur hon gjorde här.