Bänken i lantlig stil blev en modern köksö

Annelie Stålnert ville byta ut sin köksbänk – men inte slänga den.
I sann RE:USE-anda fick den gamla bänken från sekelskifteshuset bli köksö i en modern lägenhet. Så här gick det till.

För drygt 20 år sedan flyttade Annelie Stålnert med familj in i sitt drömhus. Sedan dess har villa Solhem fått flera uppdateringar, alltid med eftertanke och fokus på hållbarhet. Köket är ett bra exempel på detta.
– Vi satte in ett Marbodalkök när vi flyttade in för 23 år sedan. Tio år senare målade jag om. Eftersom köket används så flitigt blir det ju slitet, men vi ville ändå inte göra om allt. Därför hakade vi på Marbodal RE:NEW och gjorde nyligen ett luckbyte.

Se Annelies nya kök efter RE:NEW luckbyte

I samma veva valde Annelie att skapa mer symmetri i sitt kök och ville därför att byta ut sin köksbänk.
– Det behövdes ju egentligen inte, men jag var inte nöjd med layouten. Då började jag fundera på hur jag kunde motivera valet att byta ut bänken.

”Idén bara ploppade upp i huvudet”
Lösningen kom till henne ganska snabbt. Sonen Philip och hans sambo Judith hade precis flyttat in i en ny lägenhet och önskade sig en köksö. Och så blev det.
– Idén bara ploppade upp i huvudet, möjligheten med vad vi kunde göra med bänken. Så sonen och hans sambo kom och hämtade bänken för att göra om den på hemmaplan.

Så blev bänken en köksö i ny stil
Bänken hade en lantlig stil tidigare, vilket inte passade i det nya köket som är mer modernt. Därför valde Philip och Judith att spackla igen profilerna på lådorna.
– De tog även packmaterialet, som våra RE:NEW-luckor fraktats i, och gjorde nya täcksidor på baksidan. Det som är nytt på köksön är hörnlisterna och knopparna, säger Annelie.

Är du intresserad av RE:NEW luckbyte? Boka ett kostnadfritt möte med en av våra köksdesigners