Recept: Filip Poons krispiga och fräscha halloumitacos med het dressing
Filip Poon är inte bara en mästare på inspirerande matvideos på sociala medier – han är även en hejare på smakexplosioner.
Testa tacos med sting, här är allt du behöver.
4 portioner
25 minuter
Rödkålssallad
200 gram rödkål, strimlad
2 msk sesamolja
2 msk sesamfrön
3 salladslök, skivad
2 msk champagnevinäger, vitvinsvinäger
Salt
Råkostsallad med rotselleri
200 gram rotselleri, riven
1 kruka persilja, finhackad
2 msk rapsolja
2 msk champagnevinäger
Salt
Het dressing
2 dl majonnäs
2 msk kimchimarinad eller 1 msk sriracha/chilisås
1 msk sesamolja
1 msk sesamfrön
Halloumi/grillost
600 gram ost
1 dl maizena/potatismjöl
Runt 3-4 dl rapsolja till fritering
Övrigt
8 små tacobröd (2 var)
3 tsk svarta sesamfrön/furikake
Ännu ett smakrikt recept: Filip Poons vodkapasta
Gör så här:
Blanda den strimlade kålen med övriga ingredienser till kålsalladen.
Blanda riven rotselleri med persilja, vinäger, salt och rapsolja.
Blanda den heta dressingen.
Skiva halloumi/grillosten i skivor och panera i maizena. Se till att alla sidor är täckta.
Hetta upp rapsolja i en kastrull eller stekpanna till runt 160-180°c.
Lägg i osten och fritera på varje sida i cirka tre till fyra minuter. Lyft av och lägg på papper.
Montera tacosen. Kålsallad i botten följt av rotselleri, friterad ost, lite extra rotselleri och sedan den heta dressingen. Toppa med svarta sesamfrön!
Mer från {{slotProps.categoryNames}}
Hitta din köksstil
Gör vårt enkla test och skapa en personlig moodboard. Det tar inte mer än 2 minuter.
Starta testetDesign
Ett formspråk med fokus på detaljer, material och nya lösningar.
Hållbarhet
Sveriges bredaste utbud av Svanenmärkta kök, tillverkade i Tidaholm.
Expertis
Vi hjälper dig att skapa ditt unika kök från design till montering.
Boka ett möte med en köksdesigner
Vi lyssnar på dina behov och köksdrömmar och skapar en 3D-ritning med prisförslag direkt under mötet.
*Lokala avvikelser kan förekomma i tillgänglighet för hembesök.