Recept: Filip Poons krispiga och fräscha halloumitacos med het dressing

Filip Poon är inte bara en mästare på inspirerande matvideos på sociala medier – han är även en hejare på smakexplosioner.
Testa tacos med sting, här är allt du behöver.

4 portioner
25 minuter

Rödkålssallad
200 gram rödkål, strimlad
2 msk sesamolja
2 msk sesamfrön
3 salladslök, skivad
2 msk champagnevinäger, vitvinsvinäger
Salt

Råkostsallad med rotselleri
200 gram rotselleri, riven
1 kruka persilja, finhackad
2 msk rapsolja
2 msk champagnevinäger
Salt

Het dressing
2 dl majonnäs
2 msk kimchimarinad eller 1 msk sriracha/chilisås
1 msk sesamolja
1 msk sesamfrön

Halloumi/grillost
600 gram ost
1 dl maizena/potatismjöl
Runt 3-4 dl rapsolja till fritering

Övrigt
8 små tacobröd (2 var)
3 tsk svarta sesamfrön/furikake

Ännu ett smakrikt recept: Filip Poons vodkapasta

Gör så här:
Blanda den strimlade kålen med övriga ingredienser till kålsalladen.
Blanda riven rotselleri med persilja, vinäger, salt och rapsolja.
Blanda den heta dressingen.

Skiva halloumi/grillosten i skivor och panera i maizena. Se till att alla sidor är täckta.
Hetta upp rapsolja i en kastrull eller stekpanna till runt 160-180°c.
Lägg i osten och fritera på varje sida i cirka tre till fyra minuter. Lyft av och lägg på papper.

Montera tacosen. Kålsallad i botten följt av rotselleri, friterad ost, lite extra rotselleri och sedan den heta dressingen. Toppa med svarta sesamfrön!

Hemma hos Filip Poon: Se kockens nya kök här