Recept: Filip Poons vodkapasta

Matkreatören och kokboksförfattaren Filip Poon gör succé på sociala medier med sina inspirerande matvideos.
Här är en av Filips paradrätter direkt från kokboken Favoriter: Mina bästa recept (som du också kommer gilla).

4 portioner

Använd gärna en hög kastrull till såsen

400 gram valfri pasta
120-200 gram tärnad bacon eller pancetta
2 vitlöksklyftor, skivade
½ tsk chiliflakes
1 dl vodka
4 msk tomatpuré
3-4 dl vispgrädde
2 dl riven parmesan
1 kruka hackad persilja
Salt och peppar

Fräs bacon, vitlök, chiliflakes i en skvätt olja i en stekpanna eller hög kastrull på medelhög värme tills baconet blivit gyllene. I 3-5 minuter.

Häll i vodka och koka bort alkoholen, i cirka 1 minut (obs, det kan stänka här!). Tillsätt tomatpuré och stek i ytterligare 1 minut. Häll sedan i grädde, salta lite och låt koka i minst 5 minuter.

Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet och häll ner pastan i såsen. Tillsätt parmesan och persilja, smaka av med salt och peppar. Servera direkt!

Hemma hos Filip Poon: Se kockens nya kök här