Signatur Ekbacken - med fokus på detaljerna

På en viss nivå slutar detaljer att vara detaljer. Och blir allt. Som i vårt nya kökskoncept Signatur Ekbacken där inget har lämnats åt slumpen.

Marbodal Signatur Ekbacken - kök i ekfaner brunbets kulör

Vår nya köksserie hämtar sin inspiration från den nordiska naturen. Gedigen ek, böljande fanér och organiskt rundade former. Men här finns också hög innovationsgrad och lösningar genomarbetade från sockel till armatur. Följ med på en guidad tur genom ett kök skapat för hela livet!

Köksö 2.0

Köksön med rundade hörn ger hela köket ett mjukare uttryck. I sortimentet finns fyra handplockade bänkskivor som med sina naturliga toner och mönster passar extra bra med Signatur Ekbacken. Bänkskivorna finns både som kvartskomposit och laminat. Bänkskivorna ligger inte heller kloss intill skåpens ovansida utan ger ett intryck av att sväva en bit ovanför dem. Det ger ytterligare en känsla av luftighet.

Marbodal Signatur Ekbacken - köksö med runda former
Marbodal Signatur Ekbacken - sockel av trälameller

Sockel med luftiga trälameller

Den genomarbetade sockeln med horisontella trälameller i brunbetsad ek förstärker den luftiga känslan i köket. En detalj som ögat kanske inte registrerar direkt, men som finns där som en bas som förstärker hela kökets lätthet. Dessutom kan sockeln dölja ventilationsgaller för kyl och frys, och på så vis bidra till en mer harmonisk helhet.

Böljande ekluckor

Trä som böljar, precis som i naturen. Den räfflade ekluckan i brunbetsad ek låter ljuset leka sig fram och ger köket en mer organisk känsla.

Marbodal Signatur Ekbacken - kökslucka räfflad fanerad i brunbetsad kulör

Ramverk som ger möbelkänsla

Två nya ramverk som båda bidrar med sitt eget uttryck. Helramen är en utskjutande ramlösning som löper runt alla skåps ytterkanter, medan ytterramen flödar längs med alla skåpens kanter. Båda ramarna skapar en sammanhållande känsla av hantverk och ett uttryck som är mer möbellikt.

Vågiga vitrinluckor

Likt ringarna på vattnet har vi skapat en vitrinlucka till Signatur Ekbacken där det böljande glaset ger liv till köket. Vitrinen låter dig visa fram sakerna du håller kärt och skapar så en personlig prägel i din inredning. Den räfflade vitrinen, med en tunn svart aluminiumram, finns i flera olika storlekar med svarta gångjärn för ett enhetligt och sammanhållet uttryck.

Marbodal Signatur Ekbacken - vitrin i räfflat glas med alu ram i svart
Marbodal - Eluttag Twist i svart utförande. Nedsänkt i bänkskivan Moorland Fog.

Infällda eluttag

Infällda eluttaget Twist ger dig extra kraft i köket – utan att störa helhetsintrycket. Nedsänkt i bänkskivan syns det knappt men finns ändå nära till hands när du behöver det. Nytt för Signatur Ekbacken är att Twist finns även i sobert svart.

Sober armatur

Matchande armatur kan vara svår att hitta. I enkel svart design påminner denna om en gryende solnedgång och den nätta formen gör att den har samma känsla av lätthet som resten av köket. Kan styras av Google Home och Alexa applikationer.

Marbodal - armatur i svart lack. Kan styras via Google home, Alexa
Om Signatur Ekbacken
Marbodal Signatur Ekbacken - kök i brunbetsad kulör
Upplev mer om Signatur Ekbacken - ett kök som fångar naturen.
Upplev Signatur Ekbacken
Marbodal Signatur Ekbacken - kök i brunbetsad kulör