Signatur Ekbacken – med naturen som formgivare

Som ringarna på vattnet, barkens organiska struktur eller det mjuka böljande gräset. Vårt nya kök Signatur Ekbacken hittar sin inspiration i den nordiska naturen – och flyttar den varma harmonin rakt in i ditt hem.

I naturen är allting i rörelse. Vinden, solkatterna och regnet hittar alltid nya uttryck och skapar en oändlig variation. Så är också tanken med vår senaste serie. Med lätta, organiska former skapas ett kök som alltid känns levande. Där livet får ta plats men där lugnet samtidigt alltid är närvarande.

– Med Signatur Ekbacken är naturliga material och texturer i fokus. Vi har hämtat inspiration från vår omgivande nordiska natur och tagit fasta på den starka trä-trenden som nu råder inom interiör, säger Herman Persson, Group Design Director på Nobia, Marbodals moderbolag.

I serien ingår bland annat tre nya träluckor, en vitrinlucka, smarta lösningar med infällda eluttag och svävande bänkskivor.

Signatur Ekbacken passar både den som vill inreda sitt stora lantkök och den som vill ha ett mer kompakt kök, med naturligt uttryck, i lägenheten i stan. De tre nya luckorna finns i brunbetsad ek och både som släta och räfflade. Den nya vitrinluckan har en böljande form som för tanken till vågorna som mjukt rullar in mot stranden. Med en svart aluminiumram och svarta gångjärn förhöjs det sobra uttrycket ytterligare.

Dagens kökskonsumenter har självklart också höga krav på funktionalitet och innovation. Det möter Signatur Ekbacken bland annat genom en ny lösning med eluttag nedsänkta i bänkskivan. I takt med att vi också tillbringar allt mer tid i våra kök, både för att äta och umgås, skapar serien också en förstärkt möbelkänsla, både genom materialval och de nya ramverk som löper runt varje skåps ytterkanter.

För att ytterligare skapa en känsla av luft och lätthet har vi tagit fram en lösning som ger intryck av att bänkskivan svävar över en bit över skåpen. En ny sockel med horisontella lameller ger samma känsla. Och den nya köksön med rundade hörn sätter pricken över I:et för det organiska uttrycket.

"Vår ambition är att Ekbacken ska bli en klassiker bland trä-kök"
Herman Persson
Group Design Director på Nobia, Marbodals moderbolag
Marbodal Signatur Ekbacken - detalj bänkskiva med svävande känsla ger köket ett stort lyft
Marbodal Signatur Ekbacken - kökslucka räfflad fanerad i brunbetsad kulör
Marbodal Signatur Ekbacken - vitrin i räfflat glas med alu ram i svart
Om Signatur Ekbacken
Marbodal Signatur Ekbacken - kök i brunbetsad kulör
Upplev mer om Signatur Ekbacken - ett kök med naturen som formgivare.
Upplev Signatur Ekbacken
Marbodal Signatur Ekbacken - kök i brunbetsad kulör