Sergelhuset en ny levande mötesplats i Stockholm

Stockholm
I samverkan med Vasakronan omvandlar NCC området vid Sergels Torg i Stockholm till Sergelstan; ett levande kvarter med respekt för den ursprungliga, modernistiska visionen.
Köksmodell

Vinga Granit

Märkning

Svanenmärkt

Samarbetspartner

NCC i samarbete med Vasakronan

Mer om projektet

Läs mer här

NCC bygger om och bygger på Sergelhuset, en av Stockholms mest centrala fastigheter. Här kommer det att skapas moderna kontor, bostäder och ett stort utbud av restauranger.

Kvarteret där Sergelhuset ligger uppfördes åt Skandinaviska Enskilda Banken i samband med Norrmalmsregleringen och utvecklingen av Sergels torg på 60-talet. När banken 2017 flyttade ut gavs det tillfälle att modernisera och anpassa fastigheten för att möta dagens förväntningar på en attraktiv citykärna.

Den anonyma, slutna byggnaden från 1960-talet byggs i princip om från grunden. Stommen står kvar, i övrigt blir allting nytt. Huset har fått en uppdaterad fasad där den ursprungliga graniten återanvänds men uttrycket blir något nytt.

Två nya våningar adderas från befintligt tak. Gatuplan öppnas upp med stora glaspartier. Här görs plats för handel, upplevelser och aktiviteter. Ett flertal entréer bidrar till att aktivera gaturummet ytterligare.

Tillsammans med Vasakronan skapar NCC en långsiktigt hållbar byggnad. Målsättningen är en LEED Platina-certifiering vilket är en av de bästa miljöcertifieringarna och innebär högsta betyg inom områden som vatten- och energianvändning, material, inomhusklimat och närmiljö.

Till bostäderna i Sergelhuset har Marbodal nöjet att leverera den svanenmärkta köksluckan Vinga i kulören Granit med bänkskiva och stänkskydd i kvartskomposit Venato Bianco.

Sergelhuset byggs om av NCC i samarbete med Vasakronan. Mer information om projektet finns här