Kvarteret Varvskajen, Malmö – en av finalisterna i Hemnets tävling Guldhemmet 2021

Malmö
Modernitet och bekvämlighet möter stilsäker industrikänsla i PEAB:s nya Kvarteret Varvskajen i Varvsstaden i centrala Malmö. Som boende i Kvarteret Varvskajen har du gångavstånd till city och till Malmös bästa stränder, och matälskaren kan glädjas åt att också ha populära Malmö Saluhall på andra sidan kanalen.
Köksmodell

Arkitekt plus Åska

Antal lägenheter

128

Märkning

Svanenmärkt

Samarbetspartner

Peab Bostad AB

Arkitekt

Karolina Halldin

I nya kvarteret Varvskajen finns boenden av flera spektakulära slag. Du hittar etagelägenheter med 3,5 meter högt i tak, lägenheter precis vid kajkanten, och ytsmarta citystudios. Trots den moderna stilen bär platsen på en historia. Här har Kockums Mekaniska Verkstad bedrivit fartygs- och järnvägstillverkning, vilket tydligt avspeglats i arkitekturen.

PEAB har också lyckats skapa en dynamik i kvarteret genom att variera fasadmaterial och uttryck. Den största av huskropparna är indelad i tre delar som alla har sin egna karaktär, och mellan delarna Fabrikshuset och Industrihuset hittar vi kvarterets gemensamma takterrass, där du som boende kan komma upp och njuta av vyerna över vatten och land. Kvarteret Varvskajen var en av finalisterna i 2021 års Hemnet-tävling Guldhemmet i kategorin ”Årets Bostadsprojekt”

Vi på Marbodal är mycket stolta över att vara köksleverantör till PEAB och Kvarteret Varvskajen. Vi står för köksinredningen i lägenheterna, och köket kan modifieras genom olika valmöjligheter.

Här kan du läsa mer om Kvarteret Varvskajen.