Brf Scilla i Täby Park – där hållbarhet och ekologi står i fokus

Täby
Det före detta galoppfältet i Täby förvandlas nu till den nya stadsdelen Täby Park med småstadskaraktär där små torg möter lummiga parker. Här bygger Skanska nu kvarteret Scilla, en av de mest hållbara byggnaderna i Sverige, där hållbarhet och ekologi blir en naturlig del av livet för de boende.
Antal lägenheter

60

Märkning

Svanenmärkt

Samarbetspartner

Skanska

Köksmodell

Arkitekt plus

Mer om projektet

Läs mer här

Bara 20 minuter med pendeln från centrala Stockholms Östra station i det nya området Täby Park, bygger nu Skanska kvarteret Scilla, ett netto-noll hus med ljusa hem med så stora krav på hållbarhet att kvarteret räknas till en av de mest hållbara byggnaderna i Sverige idag. Byggnaden ligger mellan parker och har en egen stor innergård som är fylld med gröna ytor för avkoppling och umgänge. Gården erbjuder även möjligheten att odla egna grönsaker och blommor i odlingslotter. På taket finns det två gemensamma takterrasser för sommarfester eller släktkalas. Merparten av hemmen i kvarteret har också en trevlig balkong eller uteplats, antingen mot den gröna gården, eller mot de trevliga parkerna eller mot torget.

Brf Scilla består av 64 lägenheter med 1–5 rum och kök. Oavsett storlek på lägenheten är planlösningarna öppna och sociala, och rummen ljusa. Köksinredningen är Svanenmärkt och kommer från Marbodal. Den klassiska stilen i originalutförande ska hålla i många år framöver. Om man vill sätta en mer personlig prägel och skapa ett mer unikt kök finns många kostnadsfria val samt tillval.

 

Här kan du läsa mer om Brf Scilla.