Så julpyntar inredningsstylisten sitt kök i år

Julen kan se ut på många olika sätt. Söker du ett alternativ till det klassiskt klarröda och granna gröna?
Då har du hittat rätt.

Det kitschiga julpyntet har blivit tradition och har klätt många hem världen över i många år. Och gör det fortfarande, som tur är. Men det mer minimalistiska, eller naturnära, börjar också få en självklar plats även i december.

”Där tar det traditionella slut”
I köket går det att med enkla medel få en stilren, klassisk känsla – utan att förlora julstämningen. Så här brukar Caroline Sandström, Interior, Concept & Set Designer, göra.
– Jag älskar julen, men tomtar tar inte plats i mitt hem. Visst, det är adventsstjärnor i fönstret och en julgran men där tar det traditionella slut.

Läs mer om hur Caroline Sandström stylar det vita köket

Och julgranen hos Caroline får gärna vara fyllig med mycket att titta på.
– För att den inte ska bli för eklektisk håller jag mig alltid till ett tema. Förra året var det till exempel grönt och orange som gällde och det kommer jag nog köra i år igen.

”Tar granen till ännu en ny nivå”
Mintgröna sidenband som knyts som rosetter på de mörkgröna grenarna och apelsiner och clementiner för att addera en mer levande känsla.
– Jag hänger alltid in provrör liknande vaser lite här och var där jag adderar färska blommor som tar granen till ännu en ny nivå, om ni frågar mig, samt den får dofta ännu lite godare.

Inspireras av alla våra hemma hos-reportage här

I stället för det kanske klassiska pyntet så är det andra delar som ger Caroline och hennes familj julstämning.
– Jag har jättemycket blommor runt jul. Julrosor och amaryllis eller olika arrangemang där man kan blanda in grönkål och clementiner med blad som känns speciella. Även sammets- eller sidenband. För mig är det väldigt mycket jul och arrangemangen gör att det blir mer som en inredningsdetalj än bara blommor.

Sprider julstämning med mat
Förutom vackra buketter som sprider doft och känsla av högtid är även mat något som får ta mycket plats i hemmet.
– I vår förra lägenhet hade jag ett bord med mat som blev som dekoration. Clementiner med blad, apelsiner, någon kaka kanske. Varför inte ett pepparkakshus, säger Caroline och fortsätter:
– Vanligtvis brukar jag bara ha vita ljus hemma men i december kan mintgröna ljus få komma fram. Jag gillar att kombinera det mintgröna med en lite mörkare grön, ibland gammelrosa och alltid krämvitt.

Går du i renoveringstankar? Boka ett kostnadsfritt möte med en av våra köksdesignerns