Inredningsstylisten: ”Så stylar du ett vitt kök”

Beslutet om ett vitt kök kan vara ett resultat av mycket: det är tidlöst, i många fall ett säkert kort eller helt enkelt mitt i prick för just dig och ditt hem. Ofta en kombination av alla tre. Ett vitt kök är inte heller det andra likt. Speciellt inte med rätt styling.

Caroline Sandström, Interior, Concept & Set Designer, har stylat många rum och situationer i sin karriär och just kök har en speciell plats i hennes hjärta.
– Det är något med kök och materialvalen där. Jag älskar det.

Hur stylar du det vita köket?
– De är ofta ganska kalla i grunden. Det beror självklart på vilken vit det handlar om, men en ”vanlig” vit är neutral. Det första jag skulle göra är att ta in varma material, som trä. Gärna mörkt, säger Caroline och fortsätter:
– Även handgjorda saker, som någon har jobbat med. En skål i keramik eller rå lera. Att försöka blanda in lite råhet i materialvalen i köket.

Tidlös design i moderna form – här finns allt du vill veta om vårt populära vita kök Form Frost

Textilier är ett annat enkelt sätt att snabbt ändra känslan i ett rum, men där är Caroline lite försiktig när det gäller färgvalen.
– Det behöver inte vara en knallig färg för att det ska sticka ut. Det ska kännas härligt för ögat. Brända toner som aprikos, rostrött eller ockragult är nyanser som smälter in men adderar mer liv.

”Låt köket leva lite mer”
Caroline beskriver att grundbulten i hennes stil och skapande är unika objekt. Det kan vara lekfullt, lite edgy eller något som bara tar för sig på något sätt. Det är något hon tar med sig in i det vita köket.
– Ha dina slevar i en klar vas, byt ut beslagen. Låt köket leva lite mer!
– Ta in en bordslampa och ställ på din bänkskiva om du har plats. Det är en ljuskälla i en lite mer otippad miljö.

Var hittar du dina unika objekt?
– Jag hittar mycket via Instagram. Ett tips är att gå in på någon vars konto inspirerar dig – och kolla vilka de följer. Annars utvalda second hand-butiker i stan, loppisar, grupper på Facebook.
– Ett annat tips är att skriva en lista i mobilen på vad du ”saknar”, då sätter man sitt mindset på det och kan sortera lättare. Våga slå till också! Fundera inte för mycket på vad andra tycker är fint. Kör på din grej. Om du älskar det, då blir det bra.

Går du i renoveringstankar? Boka ett kostnadsfritt möte med en av våra köksdesignerns

Marbodal Form Frost- ett modernt lantligt kök med köksö stänkskydd samt bänkskiva i kvartskomposit och massiv träskiva

Kök: Form Frost Fotograf: Ragnar Ómarsson Stylist: Lotta Agaton