Inred ditt sommarkök - tre olika stilar att inspireras av

Sommaren är här och vi letar alla efter inspiration för det perfekta, likväl som det personliga sommarköket. Kanske är det sommarhuset som ska inredas? Ett lantligt sommarkök, ett naturnära kök med hög design eller varför inte ett modernt sommarkök - alla tre är olika köksstilar som går hand i hand. Inspireras och hitta den stil som passar just dig.

 

Ett lantligt sommarkök går aldrig ur tiden

Blanda nytt och gammalt. Se här hur familjen har mixat en modern och tidlös design i köksluckan Fagerö tillsammans färgen Moln från färgkollektionen Jordnära. Personliga inslag, som att måla in all interiör i samma kulör, skapar ett lugnt men personligt uttryck. Här definieras sommarköket av öppna hyllplan, en stor öppen spis, fina råvaror och en lugn genomgående kulör. Sommarhuset får oss att tänka på semester, vila och umgås med släkt och vänner. Utan att tumma på design kan du skapa ett lantligt kök i modern ton som passar i sommarhuset varma dagar.

Läs mer om köksideér och tips vid köksrenovering

Inspiration från havet i ett modernt sommarkök

Skapa harmoni genom öppna ytor och en stillsam kulör som vi gärna hämtar utifrån. I detta moderna sommarkök använder vi oss av mycket ljusinsläpp där den lite mörkare kulören Hav, från  färgkollektionen Jordnära, får tonsätta den Svanenmärkta luckan Form. Färgen inger en stillsam känsla i köket och tillhör den avkopplande färgskalan. En djupare färg i ett modernt kök skapar harmonin vi gärna längtar efter till sommaren. Köksön bidrar till förvaringsmöjligheter, yta för matlagning och umgänge med vänner och familj.

Köksön blir praktisk när ytan kanske är mindre i sommarhuset men ack så viktig. Köket blir samlingspunkten i huset, som vi samlas runt sena sommarkvällar och tidiga frukostar i morgonsolen. För att kunna bibehålla en luftig och öppen känsla, se till att jobba med öppna ytor och bind ihop dem med varandra genom enkla knep. Du kan gifta ihop olika delar genom färger, material eller detaljer. Kanske matchar du samma färger och toner i resterande delar av huset?

Få in sommaren och naturen i köket

Blanda material i naturnära kulör för att skapa ett mjukt och stilfullt kök, med hög design. En brunbetsad skåplucka till ett vitrinskåp med räfflat glas, skapar extra liv och lyfter fram personliga detaljer i ditt kök. Se hur Signatur Ekbacken klär in köket i olika nyanser av trä, en tydlig kökstrend som gärna får följa med till sommarhuset. Ekens karaktäristiska kulör för att huset och naturen flyter samman, perfekt för sommarens alla tillfällen när stängda dörrar känns som bortblåsta.

Avsaknaden av hårda kontraster både i kulör och design gör att helheten känns mer levande, och passande för sommarköket. Detaljer från naturen bidrar till en avkopplande känsla tillsammans med material och färger både inspirerande och lånade från naturen. Låt sommarbuketten men även matvarorna ta stor plats i köket under sommaren!