Solgårdsterassen - erbjuder en fantastisk havsutsikt med närhet till centrum och naturen

Stenungsund
På den ståtliga bergsplatån ovanför centrala Stenungsund finner man Solgårdsterrassen med välplanerade, ljusa och luftiga lägenheter som förutom närhet till centrum och naturen, även har oslagbar havsutsikt. Till Brf Solgårdsterassen, som är byggt av Peab Bostad, har Marbodal levererat Svanenmärkta kök.
Köksmodell

Aspekt

Märkning

Svanenmärkt

Samarbetspartner

Peab

Mer om projektet

Läs mer här

Platsen där husen ligger är mycket kuperad och har tidigare varit svåråtkomlig för invånarna i Stenungsund, men tack vare byggnationen av Solgårdsterrassen öppnas området upp och tillgängliggörs på ett helt nytt sätt. Här kommer såväl allmänhet som boende i stadsdelen kunna njuta av storslagna vyer över bland annat centrum, Hakefjorden och Stenungsön.

Området kring husen är nästan helt bilfritt och utformas för att människor enkelt ska kunna ta sig runt till fots eller med cykel. Mellan huskropparna bildas en gård med torgkänsla med planteringar och ytor där man ska kunna mötas och umgås.

På Solgårdsterrassen bor man på bekvämt cykelavstånd till det mesta i Stenungsund. Därför har man satsat lite extra på cyklisterna genom att bygga låsta cykelrum i källaren, cykelparkering på gårdsplan och tillgång till mekrum i området. Fördelen med att bo så högt upp med så bra utsikt är att man med lätthet cyklar ner till centrum. Och för att det ska bli lättare att ta sig upp för backarna på hemvägen är bostadsrättsföreningarna utrustade med två elcyklar som är fritt fram för de som bor i föreningarna att använda.

Bostäderna är väl genomtänkta med planlösningar för de flesta behov, där alla vinklar och detaljer är noga planerade för att man ska kunna njuta till fullo av läget, ljuset och framför allt – den oslagbara havsutsikten. Gemensamt för alla lägenheterna är de stora öppna ytorna som gör att man kan umgås mellan rummen och som släpper in gott om naturligt ljus. Högst upp i varje hus finns två större lägenheter med egna takterrasser.

 

Lägenheterna håller en genomgående hög nivå, allting är noga utvalt för att passa ihop och skapa en trivsam helhet. Ekparkett i samtliga rum och vackert vitmålade väggar som gör det enkelt att börja inreda och själv addera de färgelement man önskar.

Köket är välutrustat med dämpade fullutdragslådor, induktionshäll och varmluftsugn. Vill man sätta sin personliga prägel på lägenheten så finns det gott om tillval att göra. Allt från färg på skåpsluckor, kakel och knoppar till bänkskivor eller varför inte rostfri kyl och frys.

Samtliga bostäder är Svanenmärkta och uppfyller därmed högt ställda krav på bland annat material, energiförbrukning och isolering.

Marbodal är stolt köksleverantör i detta projekt och det Svanenmärkta köket Aspekt Frost, laminatbänkskiva Ljus Betong samt handtag Solo är standardval i köket. Diskmaskinen är dold bakom snickerilucka och undersidan av väggskåpen har integrerade LED-spotlights som belyser arbetsytorna.

Mer information om projektet finns här.