Årets bostadsprojekt på Guldhemmetgalan - Vackra trähus i Västerås

Västerås
Intill grönska och ett stenkast från Mälaren byggs nu nya bostadsområdet Notuddsparken av Peab. Det nya området har satt hållbarhet i fokus och husen Svanenmärkta, energieffektivt hus med solceller på taket.
Samarbetspartner

Peab, Bright Living

Antal lägenheter

46, 1-4 rok

Upptäck grönska och natur i Västerås nya smarta bostadsprojekt. Området består av 46 lägenheter och samtliga lägenheter erbjuder generös balkong eller terrass. Notuddsparken, som vann Årets Byggprojekt på Guldhemmetgalan 2021, består av två huskroppar där husets stomme och fasader är byggda i massivt svenskt trä. Detta är Peabs första trähusprojekt i Västerås, på uppdrag av Bright Living.

Notuddsparken vill erbjuda ett hållbart boende med fokus på både ekologisk och social hållbarhet. Med lummig gård och sociala sittgrupper skapar området förutsättningar för en social samvaro och samhörighet grannar emellan.

Inredningen i bostäderna är väl utvalda smarta och hållbara materialval som speglas genomgående i alla lägenheter. Marbodal är stolt köksleverantör i detta projekt i hållbara och vackra Notsuddsparken. Köken kläs i Marbodals släta luckor och bänkskivor i tåligt laminat, kvartskomposit eller natursten. De ljusa materialvalen och släta luckorna som flyter väl ihop med resterande interiör i samtliga lägenheter, gör att takrymden i alla lägenheter får ta stor plats.

Stor vikt i detta bostadsprojekt ligger på den ekologiska anpassningen men även på design, kvalitet, glädje och livsstil. En vision som Marbodal delar, med genomtänkt arkitektur där naturen står i fokus.

Läs gärna mer om bostadsprojektet här:
https://notuddsparken.se/