Åkanten – ljusa, luftiga lägenheter vid kanten av Rönne å i Ängelholm

Ängelholm
NCC bygger 65 bostadsrätter på platsen för det gamla badhuset i Ängelholm, precis vid Rönne å. Husen utmärks av vackert tegel, stora fönsterpartier, inglasade balkonger och sedumtak. Husen ligger vackert i parkmiljö och huskropparnas placering är noga vald med tanke på siktlinjer och solläge. I öster har man utsikt mot Rönne å och i väster mot de grönskande villaträdgårdarna.
Märkning

Svanenmärkt

Antal lägenheter

65

Samarbetspartner

NCC

Mer om projektet

Läs mer här

De tre husen har varierande antal våningar och även en variation i form och fasadfärg för att skapa spänning och dynamik dem emellan och ge området ett levande uttryck. Det här är arkitektur där varje detalj är noga vald med omsorg och hjärta såsom fasader i danskt handslaget tegel, fönsterprofiler och balkongräcken i mässingsfärgad plåt och gröna sedumtak för att bara nämna några.

Tack vare de stora ljusinsläppen, den öppna planlösningen och den generösa takhöjden om 2,60 m är lägenheterna luftiga och ljusa. NCC bygger med genomgående hög standard och noga utvalda material. Lägenheterna har stora balkonger och en del lägenheter har även en egen takterrass. Vattenburen golvvärme samt breda vitpigmenterade golv i enstavs ekparkett är genomgående i alla lägenheter.

Marbodal levererar stilren, svanenmärkt köksinredning med bänkskåp Viken och väggskåp Arkitekt plus med pushfunktion, allt i färgen Frost.

Inflyttning kommer att ske i februari månad 2022.

Läs mer om projektet här