Vägen till ditt nya Marbodalkök

Planera, rita och bygga kök – vi hjälper dig på vägen! Med 90 års erfarenhet av att designa och rita kök är vi väl medvetna om de utmaningar och möjligheter man kan stöta på under resans gång. För att hjälpa dig på vägen till drömköket, från inspiration till installation, har vi arbetat fram en metod som vi kallar Marbodal-Metoden.

Marbodal-Metoden bygger på några utvalda tjänster som hjälper dig genom hela processen och gör det enklare för dig att få köket du drömmer om. Den bygger på gedigen erfarenhet av att designa, bygga och leverera kök. Den kanske viktigaste delen i Marbodal-Metoden är den personliga kontakten – att du får någon som hjälper dig genom hela processen, från idé till att du blir hundra procent nöjd. För att du ska få en bättre bild över vad Marbodal-Metoden innebär kommer här en översikt på de tjänster vi erbjuder.

1 inspiration & kontakt

Marbodal oändliga färgval

Tidningar, bloggar, vänner och sociala medier är alla källor till bra inspiration. På Marbodal.se vill vi hjälpa dig att komma igång. Här hittar du ett levande galleri av bilder på olika kök, stilar och detaljer. Hitta dina favoriter och spara dem på ditt konto “Mitt Marbodal”.

När du besöker oss får du en personlig kontakt. En person som är med dig genom hela processen. Vi tycker det är viktigt att alltid kunna svara på dina frågor och guida dig genom kökstillbehör, installation och allt annat som påverkar ditt val av kök. Det finns inga genvägar till det perfekta köket och en rådgivare kan hjälpa dig undvika de flesta fallgroparna och hjälpa dig se möjligheter där du ser hinder.

Boka gärna ett kostnadsfritt möte med någon av Marbodals köksbutiker så hjälper de dig med tips och inspiration.

2 planering & hembesök

Marbodals ritverktyg

Det första steget är att planera och rita upp ditt nya kök. Det handlar inte bara om färg och form utan också om behov och yta. Våra köksspecialister har hjälpt hundratals familjer till sina Marbodalkök. Vår erfarenhet är unik och något som vi alltid vill dela med oss av. Vilka behov har du? Vilka krav ställer du på ditt nästa kök? Vad har du för budget för renoveringen? Desto fler frågor du har desto bättre blir resultatet. Tillsammans utvecklas en köksplan och en beställningslista där allt från skåp till vitvaror ingår. Ibland behöver vi göra ett hembesök för att försäkra oss om att mått och ytor stämmer med verkligheten, allt för att slutresultatet ska bli perfekt. 

Testa dina idéer i vårt ritverktyg

Ladda hem eller bläddra i Marbodals checklista.

Läs mer om hur du Planerar ditt Marbodalkök.

3 dina behov & monterat

Arkitekt plus ask ljusgrå

På Marbodal bygger vi köken när vi får beställningen. Vi skräddarsyr våra kök efter våra kunders önskemål och ger därför alla chansen till ett personligt kök. Genom att låta människor som kan kök bygga efter din beställning kan vi garantera att det blir exakt så som du vill ha det. Det gör oss även flexibla och kan hitta på lösningar som är unika för just dina behov – som att du kan få vilken färg du vill från NCS-färgerna på vissa kök.

Ett kök från Marbodal är monterat och kontrollerat på vår fabrik i Tidaholm av erfarna köksbyggare. Inga platta paket, där du själv ska stå får arbetet. Genom att ansvara för kontrollen av stommen, skåpen, luckor och lådor i vår fabrik kan vi garantera kvalitén. Det gör att vi kan gå i god för att köket håller för det vi lovar.

4 leverans & installation

Marbodal Fagerö vit vitrin

När köket är färdigt levereras det i moduler hem till dig. Tillsammans med allt annat du har beställt för att göra ditt kök komplett. Vitvaror, bänkskivor, blandare och inredning levereras direkt i en leverans på en bestämd leveransdag, oavsett var du bor i Sverige. Leverans ingår alltid i priset om du köper ett kök får minst 55 000 kr.

Våra butiker och återförsäljare hjälper dig gärna att hitta kökskunniga fackmän som hjälper dig med installationen för att garantera att arbetet blir korrekt gjort. Fråga oss om tips och rekommendationer. Om du anlitar egna hantverkare eller vill installera själv finns vi alltid tillgängliga på telefon för frågor, gå igenom ritningar eller handledning med installationer.

5 nöjd kund

Viken mellangrå

Vi är inte klara med vår leverans för än du som kund är hundra procent nöjd med ditt nya kök. För oss är det viktigt att allt det vi har levererat fungerar som det ska. Vi följer alltid upp våra levererade kök och hjälper kunden med det sista för att det ska bli helt perfekt.

6 garantier

Ramsvik svartbets/ek

Vi bygger kvalitetskök men allt kan hända. Därför ger vi alltid 25 år funktionsgaranti på de mest utsatta delarna i ett kök. Läs mer på vår hemsida, eller prata med din kontaktperson om vilka garantier som gäller för ditt kök och på vitvarorna.