Köpa kök - så går det till

Planera, rita och bygga kök – vi hjälper dig hela vägen! Med 95 års erfarenhet av att designa och rita kök är vi väl medvetna om de utmaningar och möjligheter man kan stöta på under resans gång. Här guidar vi dig genom de olika stegen fram till ditt drömkök, från inspiration till installation.

1 Inspiration

Få inspiration till köket

Tidningar, bloggar, vänner och sociala medier är alla källor till bra inspiration. Bläddra i inredningsmagasin, surfa runt på Pinterest och Instagram och passa på att ta en bild när du ser ett kök som du gillar. Att inspireras är första steget på vägen till ditt drömkök.

Här på hemsidan hjälper vi dig: 

Galleri med våra köksbilder
Kundbilder
Vårt kökssortiment
Kökstestet där du få hjälp med att hitta din köksstil
Artiklar med trender, tips och råd

2 Planering

Köpa kök - så går det till

Innan du planerar ditt kök är det några frågor du behöver tänka igenom. T.ex. Hur vill du använda ditt kök? Vilken stil passar dig? Vad får det kosta? Använd vår checklista för att lättare komma igång med planeringen.

Här på hemsidan hjälper vi dig: 
Ritverktyg - här kan du rita upp ditt nya kök och få en prisbild
Prisindikator - prisestimat baserat på kökslayout, modell och bänkskiva
Tips för att mäta
Tips för att välja bänkskiva
Smarta kökslösningar

Besök våra butiker och boka ett kostnadsfritt möte med en köksdesigner. Då kan du uppleva våra kök, få hjälp med en ritning och få en snabb offert. Våra köksdesigners gör även gärna hembesök för att ge dig uppslag till nya idéer och få möjlighet att mäta och se rummet där köket ska vara.

3 Köp och installation

Leverans och montering

När vår köksdesigner har lagt din beställning byggs ditt kök i vår fabrik i Tidaholm. Vi skräddarsyr våra kök efter våra kunders önskemål och ger därför alla chansen till ett personligt kök.

Ett kök från Marbodal levereras monterat och kontrollerat av vår fabrik i Tidaholm. Inga platta paket, där du själv ska stå får arbetet. Vitvaror, bänkskivor, blandare och köksinredning levereras i en leverans på en bestämd leveransdag, oavsett var du bor i Sverige. Leverans ingår alltid i priset om du köper ett kök för minst 55 000 kr.

Våra butiker och återförsäljare hjälper dig gärna med kontakten till certifierade Marbodal-montörer som hjälper dig med installationen för att garantera att arbetet blir korrekt gjort. Om du anlitar egna hantverkare eller vill installera själv finns vi alltid tillgängliga  för frågor och handledning.

4 Garantier

Ramsvik svartbets/ek

Vi bygger kvalitetskök men allt kan hända. Här kan du läsa om vilka garantier som gäller för ditt kök och på vitvarorna:

Vid konsumentköp av Marbodals produkter via återförsäljare:
Se Allmänna leverans- och köpevillkor för konsumentköp av kök och badrum (PDF)

Garanti vid konsumentköp av kök genom hantverkare, bostadsföretag eller husföretag;
Om du som konsument köper ditt kök av en hantverkare, om köket ingår i en lägenhet/villa som du köper av ett bostadsföretag eller om ditt kök ingår i en villa köpt av ett husföretag kan andra regler tillämpas än Marbodals garantivillkor och du måste vända dig till din avtalspart.