Styla mysigaste köket i höst

När kvällarna blir mörkare och längre är det dags att höststyla köket. Med naturnära material, plats för kreativitet och höstskörden på tallriken blir ditt kök en plats där många kan känna sig hemma.

Marbodal Signatur Ekbacken - kök i brunbetsad kulör

Höj mysfaktorn

Med energin från en lång sommar i kroppen ger hösten rum för både lugn och kreativitet. I ett kök där det finns plats för många aktiviteter – genom generösa ytor eller smarta lösningar – kan både hemmakocken och läxläsaren hitta höstinspirationen.
Ta in naturen i köket

När naturen börjar gå i vila finns det mycket vackert att hämta utifrån, som ger köket en varm höstkänsla. Vindlande grenar med vackra löv, rotsaker som får fylla en flätad korg, varmröda höstäpplen på ett keramikfat.

Ett annat sätt för att höja mysfaktorn är att lyfta in textilier i köket. Välj gärna tyger som ligger nära naturen, som linne som gärna får bli avslappnat skrynkligt eller skira gardiner som tar tillvara på det ljus som fortfarande finns samtidigt som de ger ett ombonat intryck.

Ta vara på höstskörden

Hösten är ju också en ljuvlig säsong för lokalt odlad mat, sprängfylld med vitaminer. Kanske har du svampskogen precis runt hörnet eller kan göra en utflykt till den över helgen? Bjuda på en västerbottenpaj med kantareller eller en hemlagad pasta med svamp, schalottenlök, grädde och en nypa persilja?

Nu är också rotsakerna som bäst. Färgstarka rödbetor fyllda med antioxidanter, smakrik kålrot med massor av mineraler och lättlagade palsternackan som förhöjer fylligheten i vilken gryta som helst.

Rum för umgänge

Hösten ger ofta en känsla av nystart och kreativiteten kan ta sig uttryck på så många sätt. Marbodals nya köksserie Signatur Ekbackens smarta lösningar och varma material inbjuder till att spendera många timmar i köket. Här finns plats för den som gillar att pyssla, göra långkok eller läxor och för den som hellre hänger med näsan över en bok.

En vacker dukning bjuder också in till långa middagar och vindlande samtal. Naturmaterial som linne och handgjord keramik samspelar fint med Signatur Ekbackens böljande trä och räfflade luckor. Addera glas i udda former, vindlande dekoration och många levande ljus så har ni de bästa förutsättningarna för en middag som varar länge, länge.

Marbodal Signatur Ekbacken - köksö med runda former