Så inreder du din klädkammare på bästa sätt

En alldeles egen ”walk in closet”, eller klädkammare, är för många ren lyx – en fröjd för ögat och ordningssinnet. Det viktigaste för klädkammaren är själva platsen i rummet. Det får inte vara för trångt då det behövs ordentligt med plats för kläderna så att de inte kläms och blir skrynkliga.

 

 

Det kan vara praktiskt att ha en stol eller en ”ö” mitt i rummet som du kan lägga ifrån dig saker på medan du provar kläder eller lägger dem på plats. Det kan också vara smart att ha en tvättkorg och strykbräda i klädkammaren. Häng kläderna du bär mest i ögonhöjd så blir det enklare att se, och du slipper leta efter dem när du ska använda dem.

Checklista för en väl fungerande klädkammare

Marbodal har en mängd olika inredningsmöjligheter för din klädkammare. Det ska inte bara se bra ut – det ska också vara funktionellt och enkelt att använda till vardags.

Några tumregler om vad som bör finnas i klädkammaren:

  • Belysning - det är viktigt att ha ordentlig belysning så att du kan se plagg och färger, och så att både kläderna och rummet ser inbjudande ut.
  • Klädstänger till skjortor, kostymer, klänningar, tröjor och jackor.
  • Utdragbar byxhängare till byxor och ev. handdukar.
  • Hyllor/lådor för t-shirts, toppar, tröjor, träningskläder.
  • Lådor för underkläder och strumpor.
  • Hyllor för skor och stövlar.
  • En stor spegel, gärna en golvspegel och så hög som möjligt

SE ÄVEN: Tillbehör och inredning till din klädkammare

Hur mycket kostar en klädkammare?

Det är väldigt svårt att säga hur mycket en klädkammare kostar. Priset beror bland annat på hur stort rummet är, vilka inredningslösningar du behöver och vilket material du väljer. Marbodal ger dig alltid en offert på din klädkammare så att du kan få en lösning som passar din budget.