Checklista: Så inreder du din walk in closet

En walk in closet är en lyxig lösning när det kommer till förvaring. Funderar du på en egen klädkammare? Vi har gjort en enkel checklista som förhoppningsvis kan hjälpa dig när det är dags att inreda din walk in closet.

En walk in closet kan se ut på många sätt beroende på rummets storlek, ekonomiska förutsättningar och hur du föredrar att förvara dina kläder. Funktionalitet och enkelhet i fokus. Nedan har vi några punkter som kan vara bra att ta hänsyn till för en optimal walk in closet.

Belysning

För att få en bra överblick och möjligheten att faktiskt se vad du har i din klädkammare är bra belysning a och o. Förutom att det höjer helhetsupplevelsen är det betydligt enklare att hålla ordning utan att famla runt i mörkret.

Klädstänger

För plagg som kostymer, kappor och långklänningar är en klädstång med galgar essentiellt. Du ser vad du har samtidigt som kläderna inte blir skrynkliga.

Vad vill du ha i din walk in closet? Utgå från dina behov för att få en klädkammare som blir precis som du vill ha den.

Accessoarer som solglasögon och smycken förvaras med fördel i speciella lådor. Allt för en mer organiserad känsla.

Öppna hyllor

Medan vissa föredrar att förvara allt i lådor kan öppna hyllor bidra till en bättre överblick för en del plagg och accessoarer. Exempelvis väskor, skor och stövlar är lätta att hålla ordning på i den öppna förvaringen. Även t-shirts, tjockare tröjor och jeans har sin plats på många hyllor.

Lådor

Underkläder och strumpor kan vara bekvämt att förvara i lådor eftersom det tenderar att vara svårt att göra det till snygga högar. Speciella lådor för solglasögon och smycken kan vara en bra idé om plats finns.

Allt har sin plats. Klädstänger för plagg som mår bra av att hänga, öppna hyllor för väskor och lådor för underkläder och strumpor.

Nyttja hela rummet

– Bygg från golv till tak och förvara sällansaker högre upp i boxar. Om möjligt, bygg en lösning även i hörnet med hörnhyllor som sväljer mycket, säger Ellen Gabrielsson, köksdesigner hos Marbodal Västra Frölunda.

Personliga preferenser

Förutom själva förvaringen, vad vill du ha i din walk in closet? En del använder området för att byta om, då är en helkroppsspegel bra att ha i närheten. Och för att undvika oreda kan en stol eller ”ö” mitt i rummet vara till stor nytta. Då har du en plats att lägga ifrån dig kläder som du provat.

Hur mycket kostar en walk in closet?

Det är självklart svårt att säga ett exakt pris. Men faktorer som spelar stor roll för slutsumman är storlek på rummet, vilka inredningslösningar du behöver och vilka material du väljer. För att få hjälp med att designa din klädkammare och en offert på kostnaden, boka ett kostnadsfritt möte med en av våra köksdesigners.