Kombinera trend med tradition: Minimalism i ett lantligt kök

Att hitta balans när man önskar mixa minimalism och klassiskt lantligt kan vara svårt. Här är några råd längs vägen för att hitta harmonin du längtat efter i köket.

Det är ingen nyhet att minimalism är ett populärt inredningsgrepp när det kommer till kök. Den avskalade trenden går spännande nog att kombinera med ett klassiskt kök med lantlig känsla.

Luta dig mot neutrala nyanser
För att enkelt skapa en lugn bas i rummet är det monokroma ett säkert kort. Genom att inreda i liknande kulörer som sömlöst smälter in i varandra får du genast ett dämpat intryck. Naturnära, neutrala nyanser kan vara att föredra för att nå det mer minimalistiska intrycket.

Marbodals klassiska kök Form i färgen Frost är ett bra exempel, där färgen bidrar till en enkel och stilren känsla som förmedlar en öppenhet i rummet.

Här finns allt du behöver veta om Form Frost

Gör rummet varmare
Hur skapar man värme i ett kök med hjälp av material? Det enkla svaret är trä och andra rustika, naturinspirerande detaljer. Genom att blanda nytt med gammalt får du automatiskt in olika strukturer i materialen vilket kan förmedla karaktär.

Håll det hemtrevligt men enkelt
”Less is more” är ett uttryck som går hand i hand med minimalism. Det innebär att ta bort det överflödiga för enkelheten samtidigt som tillgänglighet och funktion är i fokus. Men du vill inte förlora hemtrevnad. Det du väljer att ha framme ska vara medvetna val för att addera känslan du strävar efter i ditt kök.

Planera förvaringen
För att kunna hålla ytorna i köket avskalade krävs bra förvaring. Det skapar utrymme och underlättar för både städning och organisering. Varför inte ha ett vackert vitrinskåp som matchar köksluckorna eller öppna hyllor? Det här är enkla sätt att göra köket mer levande där du kan ha dina allra finaste favoriter på display.

Funderar du på ett nytt kök? Boka ett kostnadsfritt möte med en av våra köksdesigners