Klädkammare för mindre utrymmen – det går!

En ”walk in closet” eller klädkammare som du kan gå in i, är ofta ett separat rum med en dörr eller skjutdörr som har full takhöjd, in till själva rummet. I rummet finns skåp, lådor, speglar osv. Även om du inte har ett helt rum tillgängligt för detta ändamål men ändå drömmer om en ”walk in closet”, så finns det massor av möjligheter att uppfylla din dröm.

Bygg en extra vägg med skjutdörrar

Om du har ett avlångt sovrum kan du enkelt sätta upp skjutdörrar och låta dem fungera som vägg och ingång till din klädkammare. Ge eventuellt klädkammarens bakre vägg en annan färg än sovrummet, så förstärker det känslan av att komma in i ett helt annat rum.

Använd väggarna på sidorna till en spegel och häng upp klädkrokar för plaggen du ska klä dig i nästa dag. Du kan även använda gavelväggarna för att sätta upp en klädstång till skjortor eller långa klänningar. För att ge din garderob det lilla extra och göra det mer personligt kan du låta smycken, foton och andra dekorationer få ta plats i klädkammaren.

Innebär det att fönstren hamnar inne i klädkammaren kan du enkelt släppa in ljuset till sovrummet genom att använda skjutdörrar av glas.

Se våra olika skjutdörrar