Guide: Bra att tänka på när du väljer vitvaror

Stilrena, smarta och tysta.
Funktionerna är många och alternativen ännu fler. Att välja vitvaror till köket kan vara en utmaning. Därför har vi samlat några råd som förhoppningsvis kan hjälpa längs vägen.

Märken och modeller på marknaden kan kännas oändliga. Börja med att läsa igenom våra tips för tankar som är bra att ha med sig på sökandet mot dina framtida vitvaror.

Marbodal - kök Signatur Ekbacken i ek faner brunbetsad i kombination med Arkitekt plus i köksfärg beige

Hur hög är energiförbrukningen?

För att du ska kunna ta ett medvetet val, som känns bra under lång tid framöver, är det bra att ta reda på hur mycket energi olika vitvaror drar. Storlek och modell spelar roll.
Hur hög är energiförbrukningen på den modell som är aktuell för dig? Är det acceptabelt? Då är du på god väg.

Energimärkning anges i en skala mellan A och G. Bokstaven A är synonymt med en mycket energisnål variant och G är mest energikrävande.

Hur mycket kostar den?

Vad som står på prislappen är självklart en viktig faktor att ta i beaktande. Ta dig tiden och titta runt, jämför pris och modeller. Du kan spara en hel del på att investera tid i beslutet.

Storlek och stil?

Det här är en fråga många väljer att börja med.
Vad passar bäst i just ditt kök? Och hur ser just dina behov ut? Det här är bra att ta med sig innan beslutet tas, så att det blir rätt från början.

Design kan verkligen skilja sig åt. Vill du att dina vitvaror ska vara synliga? Då kan det vara en idé att matcha dem för ett lugnare intryck. Annars finns ofta möjligheten att bygga in vitvarorna, så att de sömlöst går in i den övriga köksinredningen.

Finns det några önskade funktioner?

Funktioner och finesser finns det gott om. Medan vissa värdesätter ljudlösa vitvaror kanske andra vill ha varmluftsugn och ismaskin i sin kombinerade kyl och frys.

Behöver du mer rådgivning för ditt kök? Boka ett kostnadsfritt möte med en av våra köksdesigners