Så kan du få ditt kök att hålla längre

Ett kök är en investering på många olika sätt.
För att få det att hålla lång tid framåt gäller det att veta hur du kan ta hand om det.

Marbodal Arkitekt plus ek - Utdragbart inrede för extra förvaring i små utrymmen.

Att välja kök kan ta lång tid. Det får ta tid. Och det ska hålla ännu längre. Genom medvetna val och tillvägagångssätt kan du skapa rätt förutsättningar för att ditt kök ska vara i sitt bästa skick. Här är en bra början.

Välj en hållbar variant

Funderar du på att renovera köket? Om du ska börja från början kan du planera väl och välja hållbara material. Om du tycker att det känns utmanande att navigera bland alla möjligheter kan du alltid boka ett kostnadsfritt möte med en av våra köksdesigners. Då har du möjlighet att ställa dina frågor och få både rådgivning och inspiration.

Här kan du se vilka tider som är lediga i din närmsta butik
https://www.marbodal.se/boka-mote/

Behandla bänkskivan på rätt sätt

Köket är till för att användas. Ingen ska behöva vara överdrivet försiktig, det kan snabbt ta bort matlagningsglädjen helt i onödan.
Om du har en bänkskiva i trä, olja då in den regelbundet. Använd en mjuk trasa med vatten och rengöringsmedel för daglig vård av din laminatskiva. I skötselanvisningen, som levereras med ditt nya kök, står det vad din bänkskiva behöver för underhåll.

Hitta all information om våra bänkskivor här
https://www.marbodal.se/kok/kokstillbehor/bankskivor/

Undvik friktion i lådorna

Skåpluckor och lådor som inte stängs friktionsfritt skalar direkt av känslan av ett nytt kök. Ett enkelt sätt att undvika att det ska hända är att hålla rent i lådan. Då minimerar du nämligen risken att smuts ska fastna och skapa den oönskade friktionen.
Kom också ihåg att vara försiktig när du stänger dina skåpsluckor. Att smälla igen en lucka sliter på gångjärnen.

Ta tag i slitage

Olyckor händer. Repor och andra märken kommer hamna på luckor och bänkskivor, då är det lika bra att hantera det direkt. Ju snabbare du tar tag i problemet desto mindre blir risken att skadan blir värre.

Kom ihåg att städa

Den vardagliga städningen kommer du långt med när det gäller att skapa de bästa förutsättningarna för ditt kök. När du torkar bort spill direkt undviker du till exempel att det ska bli permanenta fläckar. Rengör även fläkt, diskmaskin och ugn regelbundet. Det gör stor skillnad, både för känslan och hållbarheten.

Lucka Arkitekt plus Bark målad i brun kulör. Köksö med bänkskiva Iron Bark i kvartskomposit. Matsalshörnet av väggskåp och sittbänk skapad av bänkskåp skapar inbjudande plats i köket.
Marbodal - Invändiga lådor  i speceriskåp som ger full åtkomlighet och utnyttjande av skåpet
Marbodal - Köksö med induktionshäll med fläkt