En köksredskaps- och inredningsbutik med cirkularitet och hållbarhet i fokus

Rekitchen.nu är en nischad secondhandbutik på nätet där sortimentet består av utvalda produkter för kök och hem. Grundaren till Rekitchen.nu, Emma Ytterstad, som hoppat av karriären på Volvo för att satsa helhjärtat på sin startup, drivs av en oerhört stark vilja att göra skillnad och snabba på den så nödvändiga beteendeförändringen och bryta överkonsumtionen.

- Vårt mål är att få fler att välja secondhand istället för den slentrianmässiga shoppingen av ständigt nya saker. Genom att erbjuda ett kurerat sortiment, paketerat i ett härligt varumärke når jag alla dem som ännu inte hittat till de traditionella loppisarna.

Sortimentet i butiken består av klassiker i hållbara, gedigna material, såsom grytor och pannor i gjutjärn, rostfria måttkannor och bunkar, bakformar utan teflon - sådant som tidens tand inte biter på, utan snarare att de blir bättre av användningen.

- Jag känner att jag är helt rätt i tiden med Rekitchen.nu. Allt fler börjar förstå och ta in klimatkrisen och vill göra medvetna val. Att förlänga livet på sådant som redan finns är ju något som verkligen gör skillnad. Det handlar om att bryta normer och vanor och här känner jag vind i seglet! Från att människor gömde undan påsen från secondhandbutiken är det nu något man istället stoltserar med, den visar ju att man är medveten och har koll, konstaterar Emma.

Många kan relatera till situationer där väl fungerande prylar blir överflödiga, såsom när en äldre familjemedlem flyttar in på ålderdomshem eller när ett par flyttar ihop. Målet med Rekitchen.nus cirkulära affärsidé är att få människor som kanske normalt skulle välja nytt att få upp ögonen för att det går minst lika bra att köpa begagnat. -Vi behöver faktiskt inte producera en enda osthyvel eller visp till, det finns så det räcker, avslutar Emma.

Länk: www.rekitchen.nu