5 saker att tänka på när du väljer kökshandtag och knoppar

Handtag och knoppar på dina köksskåp kan verka som en liten sak, men de kan faktiskt göra stor skilland i ditt kök. Innan du väljer nya handtag och knoppar finns det 5 saker som du bör tänka på.

Marbodal Form Åska - kök i mellangrå kulör i PLUS-utförande som skapar en platsbyggd känsla. Avslutningshylla för köksön ger en lättare känsla samt skapar plats för förvaring. bänkskiva kvartskomposit Venato Scuro.

Form Åska med platsbyggd känsla. Handtag Rio svart.

1. Användarvänliga handtag
Din kökshandtag ska vara lätta att hitta när du arbetar i köket så att du enkelt kan få tag på saker du behöver. Se till att handtagen är på ett ställe där din hand automatiskt letar så att du inte behöver titta för att hitta handtaget.

2. Övergripande planering
När du planerar ditt nya kök är det viktigt att tänka på arbetsflödet. Se till att det inte finns några problem med att öppna skåp så att de inte krockar med varandra när du har mer än ett öppet samtidigt.

Kökshandtagen är kanske inte det första du måste bestämma dig för när du planerar ditt nya kök. Men så snart du har valt köksskåp bör du titta på vilka handtag du vill ha.

3. Handtag som matchar din stil
En bra match mellan dina köksskåp och handtag är avgörande för det övergripande intrycket. Kanske väljer du mellan en klassisk eller modern övergripande stil. Välj handtag som förbättrar din valda stil.

Om du inte är säker på om stilen ska vara exempelvis modern eller klassisk kan du våga dig på att blanda. Att lägga ett rustikt handtag på en modern dörr kan ge en fin och personlig stil.

4. Storlek och vikt på dörren
Dina handtag måste passa storleken och vikten på dörrarna i köket. Det fungerar inte att sätta ett litet handtag eller knopp på ett tungt kylskåp eller högskåp.

Små knopper är lämpliga för mindre och lätta dörrar, medan ett riktigt handtag passar bra med större dörrar.

5. Uppdatera ditt kök med nya handtag
Om du inte vill göra en komplett köksrenovering med ett helt nytt kök, är ett byte av handtagen ett bra sätt att uppdatera ditt kök. Det kan förändra kökets utseende avsevärt. Allt du behöver vara medveten om när du väljer nya handtag är att de kan monteras i hålen där de gamla handtagen sitter så att köksdörrarna fortfarande är intakta.

Utforska våra kökshandtag och knoppar