Hur får bagaren sån där krispig härlig skorpa och mjukt inre i sina bröd?
Prova att baka ditt bröd i ångugn. Då får du en härligt frasig yta och ett mjukt, saftigt inre, ett måste för att kunna skapa det perfekta brödet. Här bjuder vi på ett recept på surdegsbröd från kocken Sebastian Gibrand.
Deg
Ingredienser
Portioner 4 st
500 g Vatten
20 g Oraffinerat salt
1 dl Surdeg
650 g Fullkornsmjöl
4,5 g Salt
Metod:
1. Börja med att blanda vatten, salt och surdeg med hälften av mjölet i en bunke.
2. Tillsätt resterande mjöl och knåda för hand
3. Låt degen vila 1-2 timmar under fuktig handuk i rumstemperatur
4. Vik degen i bunken och låt jäsa ytterliggare 1-2 timmar i rumstemperatur
5. Forma degen rund och lägg i mjölad jästkorg
6. Låt degen jäsa över natten
7. Stjälp upp på plåt och snitta brödet
8. Börja med att baka brödet i ugn på med steamfunktion ett par minuter
9. Därefter höj temperaturen till 200 grader i ca 45 min till 1 h
Just nu
Erbjudande på Electrolux vitvaror
Älskar du att baka bröd? Ångan ger både en härligt frasig yta och ett mjukt saftigt inre, ett måste för att kunna skapa det perfekta brödet.
Mer från {{slotProps.categoryNames}}
Hitta din köksstil
Gör vårt enkla test och skapa en personlig moodboard. Det tar inte mer än 2 minuter.
Starta testetDesign
Ett formspråk med fokus på detaljer, material och nya lösningar.
Hållbarhet
Sveriges bredaste utbud av Svanenmärkta kök, tillverkade i Tidaholm.
Expertis
Vi hjälper dig att skapa ditt unika kök från design till montering.
Boka ett möte med en köksdesigner
Vi lyssnar på dina behov och köksdrömmar och skapar en 3D-ritning med prisförslag direkt under mötet.
*Lokala avvikelser kan förekomma i tillgänglighet för hembesök.